Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaaaaaaaaaaa79

puder profilaktycznie czy jak już są odparzenia?

Polecane posty

Gość jaaaaaaaaaaa79

takie mam pytanie i drugie czy gruszką czyscimy nosek tylko podczas kataru czy co jakis czas?

ja stosuje przy każdej zmianie pieluchy a gruszką też co jakiś czas czyści się nos. Ja osobiście polecam do czyszczenia noaska aspirato frida :)

Puder stosuje profilaktycznie, nie tylko na pupe, ale pod pachy, pod brodke za uszy. U maluszkow faldki skory musza byc zawsze dobrze osuszone, inaczej skora robi sie czerwona, poirytowana. Dlatego po kapieki warto popudrowac wszystkie faldki u maluszka :D Puder dokladnie je osuszy. Ja biore troche na platek kosmetyczny i przecieram skore. Co do gruszki--od razu mowie, kup Fride lub Sopelek (aspiratory do nosa). Gruszka jest do niczego. Ja raz na jakis czas oczyszczam synkowi nosek. Najpierw pare kropelek soli fizjologicznej lub woda morska w sprayu, zeby wszystko ladnie odmieklo a potem usuwam wydzieline aspiratorem. Dziala super :D

a ja nawet pudru nie mam :O :) poprosu uzywam linomagu cały czas a sudokrem na zaczerweinienia a raz mała się odparzyła i mąka ziemniaczana Ją uleczyła:);)

Ja też pudru nie mam i nie używam. Linomag albo Alantan na codzień, a Sudocrem (tak, jak już było napisane) gdy jest potrzeba.

Gość hfdjhgkfjhg
ja pudru tez nie mam sudocrem ,bebanthen i to w zupełnosci wystarcza czytalam tu na forum ze dziewczyna tak sypała dziecku (synkowi)puder ze az sie jakas infekcja w siusiaka z tego powodu wdała)

Gość poirytowana skóra
:D :D :D w końcu komuś udało się mnie dzisiaj rozbawić w sensie pozytywnym oczywiście :D

Gość hfdjhgkfjhg
a gruszke kupilam ale nigdy nie uzylam(dzieciak ma rok) tylko patyczki stosowałąm

Gość drck
a nam pediatra powiedzial zeby absolutnie nie uzywac pudru,ze dziecko za kazdym razem moze troszke tego pudru wchlonac oddychajac i dlatego sie juz pudru nie uzywa.