Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ja tylko pytam...

wynik badania moczu w ciąży...

Polecane posty

Witam! Jestem w 16 t.c., odebrałam niedawno wyniki badań. Chyba nie jest najlepiej, ale czy powinnam przyśpiesyć wizytę? (miałam zamiar iść za tydzień). Wynik to: barwa słomkowa mętna, odczyn lekko zasadowy, białko-lekki ślad, pojedyncze nabłonki, krwinki białe luźną warstwą pokrywają całe pole widzenia, krwinki czerwone 4-5-6 (nie za bardzo mogę odczytać co dalej), składniki mineralne bakterie, śluz. Zaczęłam szukać w necie i trochę się przestraszyłam jak przeczytałam wypowiedzi niektórych dziewczyn. Cop z tego, co napisałam jest normalne w czasie ciąży, a co niepokojące? Proszę o odpowiedź.

Gość kafekafeee
jakby cos bylo naprawde nie tak, to kazaliby od razu lecec do gina mysle ze spokojnie mozesz poczekac na wizyte u nas wyniki ida prosto do gina, ja ich nie widuje nawet na oczy wczesniej jak tak b sie martwisz to zadzwon do gina i zapytaj sie czy przyspieszona wizyta z tego powodu jest niezbedna pozdrawiam

u nas niestety wyniki nie idą bezpośrednio do lekarza, laborantka pewnie nawet nie wie że jestem w ciąży, no bo skąd... A przy wydawaniu wyników nigdy nic nie mówią, dlatego zapytałam tutaj... Dzięki za odpowiedź. pzdr.

a jeżeli wynik badania na toxo jest ujemny (igg i igm) to jakie .środki ostrożności zachować, aby nie zachorować w czasie ciąży? Czy ryzyko zachorowania jest wyższe, gdy mam psa w domu?

Gość Wiem że to stary topic
ale mam nadzieję, że poszłaś do gina szybciej. To są złe wyniki badań. swiadczące o infekcji dróg moczowych. Nie można tego bagatelizować. Pozdrawiam

Gość mkk
prawda nie mozna bagatelizowac,,ja na poczatku ciazy tak nawet do 20 tyg, tez mialam ciagle zle wyniki, sluz i bakterie itd,,,bralam urinal i potem wszytsko sie unormowalo...