Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monikka.j

Za ciemny kolor farby

Polecane posty

Gość monikka.j

Postanowiłam ufarbować włosy na kolor o nazwie \"głęboki szatyn\". Jednak kolor wyszedł prawie czarny. Co zrobić by go nieco rozjaśnić?.. Są jakieś domowe sposoby? Dzieki.

Szampony przeciwłupieżowe podobną działają rozjaśniająca, ale to przeczytałam kiedyś, sama nie próbowałam. :)

Gość jakaś drętwa dzisiaj jestem
domowych niestety nie znajdziesz należy wywabić farbę, odżywić włosy obficie, zamknąć łuski... dać im kilka minut odpocząć... i potem nałożyć odpowiedni kolor polecam fryzjera Przy takim zabiegu wywabiania koloru bardzo niszczą się włosy, mimo zabiegów zapobiegawczych. ja kilka lat temu położyłam sobie również "ciemny szatyn" nie sprawdzając jak on wygląda w rzeczywistosci. To bardzo ciemny, faktycznie prawie czarny kolor. Wyszedł Ci prawidłowo. Nie sugeruj sie kolorem włosów panny na opakowaniu farby... nigdy taki nie wychodzi. Teraz mam po prostu czarne włosy :)

monikka...powiedz sobie,ze tak mialo byc i juz;) plukanki z rumianku /zwykly ekspresowy/ troche rozjasniaja i zloca włosy...ale nie jestem pewna czy farbowane tez:)

ja mogę polecić wypróbowany przeze mnie sposób, o którym kiedyś wyczytałam w jakiejś gazecie: umyć włosy kilka razy szamponem przeciwłupieżowym. następnie nałożyć na włosy odżywkę intensywnie regenerującą i trzymać 40 - 60 min. ja tak zrobiłam i po zmyciu tej odżywki włosy były zdecydowanie jaśniejsze, a później kolor się po paru myciach wypłukał całkowicie. szampon podobno otwiera łuski, a odżywka wyciąga kolor.