Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kwiatekwiosenny

czy to hipoglikemia?

Polecane posty

ok 5 lat temu po raz pierwszy zdarzyło mi się \"zasłabnąć\" - nagle dłonie zaczęły mi się trząść, oblałam się potem, poczułam się słabo, zaczęło mi się robić ciemno przed oczami i dzwonić w uszach... no i to silne uczucie pt.\"jak zaraz nie zjem czegoś słodkiego padnę trupem\". Po ok 15 min po spożyciu ogromnych ilości czekoladowych batonów wszystko wróciło do normy. Pierwsze co mi przyszło do głowy - za mało zjadłam i organizm był wycieńczony.... normalka... pomyślałam, że przecież każdemu może się to zdarzyć. Zawsze byłam z tych dzieci, którym babcia na siłe wciskała obiadek, a każdy stres powodował odruchy refluksyjne albo przynajmniej niechęć do jedzenia.... ale to się zmieniło - teraz jem zupełnie przyzwoicie. Napady zaczęły się pojawiać częściej - zupełnie nieregularnie (raz miałam 3 w ciągu tygodnia, a czasem przez 4 miesiące miałam spokój). Badałam krew - wszystkie współczynniki w normie. Mama wspominała, że w okresie niemowlęcym miałam hipoglikemię - czy to możliwe, że wróciła? Czy to możliwe, że wyniki nie ujawniły jakiś nieprawidłości? - tzn czy przy hipoglikemi od tak spada cukier, a w każdym innym momencie jest w normie? proszę o pomoc

Gość lalalalaalalalalaaaaa
nie wiem czy mogla wrocic ale na pewno moglas sie jej nabawic przez nieodpowiednie jedzenie (a moze masz kogos w rodzinie z cukrzyca?) spada spada-dlatego diabetycy maja wyznaczone pory do jedzenia i brania insuliny. dodtkowo zawsze musza miec przy sobie cos slodkiego na wszelki wypadek. nie bagatelizuj tego- nieleczona cukrzyca moze miec powazne skutki wiec lepiej zglos sie do lekarza