Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_acha_

O wyborze imienia ...i o róznych takich ....

Polecane posty

Jak tak sobie codziennie przeglądam kafeterię i zauważam ,że powstaję mnóstwo topicków o tematyce : \"imię dla dziecka-które ładniejsze\" itp ... Naprawdę sugerujecie się modą a nie zachwytem nad imieniem ? ja bym nie mogła zadecydować o imieniu na forum dyskusyjnym .... takie pelbiscyty przesmiewcze się tworzą .... musiałam Wam to napisać bo mnie to gryzie:P pozdrawiam_acha_:P

Gość illusion
Witam! Zdewcydowanie Cię popieram.

otóż to :D bo każdy ma inny gust a w każdym regionie inne imię jest\"popularne\"czy poprostu ładne .... dziwi mnie tylko ,że rodzice nie wybierają razem imienia tylko mama prosi o pomoc przy wyborze ;) to taka piękna chwila wybrać wspólnie imię dla potomka :)

Gość a mnie nie dziwi
jesli ktos prosi o jakies propozycje, moze pozniej ta mama dyskutuje to z tata? mozna jakiegos imienia nie znac lub po prostu nie pamietac a okaze sie ze jest piekne.

Gość nie ukrywam
Nie widzę nic złego w tym, że mama pyta, które z wymienionych imion jest ładniejsze. Moja koleżanka nie mogła się zdecydować, bo wahała się pomiędzy dwoma imionami: Alicja i Aleksandra i to forum trochę jej w tym pomogło, bo zauważyła, że Ola jest zbyt popularna i stanęło na Alicji. Chodzi tylko o zwykłą radę, wymianę poglądów, bo potem urodzenie dziecka i tak zweryfikuje nasze poglądy i zdamy sobie sprawę, że z Martynki zrobiła się Madzia. Lubię topiki o imionach i zamierzam na nie wchodzić.

A ja nikomu wchodzenia na te topiki nie zabraniam !!! tylko ,ze z tego się pózniej tyranka:D robi .... więc ...po co się oszukiwać ,że to konwersacja na wysokim poziomie i piekne doradzanie ?? :D A tak w ogóle to może niech zostanie założony jeden temat: \"Imię dla dziecka- pomożecie przy wyborze ?\" a tak robi się \"śmietnik\" co 2-gi temat \"Julka czy Zuzia\"\"\"Kuba czy Michał\" etc .... tylko o to mi chodzi :)

Gość skoro jest tyle topiców
na ten temat to po kiego zakladasz kolejny?

to nie jest na ten temat a po co mam się \"wtryniać\" na każdy topick i mówić co o tym sądzę i odbiegać od tematu ? :P

Gość Jak zawsze szuka powodu
do kłótni, normalne. :O

Gość mnie to nie przeszkadza
Bez przesady, tych topików nie jest znowu aż tak wiele.

_acha_ ja nie prosilam nikogo z forum o rade poszlam za glosem serca i nazwalam swoja corke imieniem,ktore mnie sie bardzo spodobalo a tu na forum jest najbardziej krytykowane ;) dlatego rzadko zagladam na topiki o imionach :D

skoro nie widzicie \"problemu\"-to luz:P tak jak napisałam w perwszym poście ...musiałam to powiedzieć i tyle :P chyba mam prawo ? a co do mojej kłótliwości - polemizowałabym ;) 🖐️ spoko ... niech bedzie ....w koncu to wolne forum .... ale same Was kiedyś zacznie draznić ta monotematycznosc na stronie głównej.

słownik ortograficzny? :O Hm...robię błędy - ale są aż takie rażące ??? :O

Gość i co ja teraz zrobię
/ \

Gość i co ja teraz zrobię
|\\\\\\\\\\

barbamama🖐️ no właśnie ! szlag mnie trafia jak czytam kpiny z imienia mojej córeczki .... tym bardziej ,że nie sugerowałam sie modą :O a faktem ,że w mojej głowie córka zawsze miała być Julią a syn Juliuszem :P I drażni mnie nie ukrywam ciągłe maglowanie tematu o Julkach ,Zuziach,Oliwii czy Kubie ... Mieszkam niedaleko Szczecina u nas nie ma przsytu tymi imionami wrecz każdy zachwyca się imieniem mojej córy dlatego dziwi mnie ta generalkizacja popularnych imion

acha, to nie było do Ciebie, pisał tu ktoś o \"nicku\" (trudno to nazwać nickiem) \"acha tylko\". Ja jestem Twoją fanką ;-)

Gość to masz szczęście
U mnie co druga dziewczynka to Julia.

kiszkaZła ja czasami walę bykole więc ...;) fanka?:P niemolżliwe....;):) naprawdę u mnie nie ma \"co drugiej Julki\" a najwazniejsze ,ze w rodiznie żadnej :D i pasuję do nazwiska bo to też ważne 🖐️

\"...ty moglas wpasc na tak \"genialny pomysł i założyłaś po raz kolejny \"przemądry topik\"-błysłaś swoją inteligencją\"poprostu...\" wolałabym błysnąć a niebłyskać - no ale jak woilsz :P:D za to u Ciebie loty wysokie ....to najważniejsze....co Cię obchodzi jakaś tam mało inteligentna_acha_z netu ??:P

Gość masz laska bardzo
duzo racji i piekne zdjecie w stopce fajna mamusia z super dzidzia

Gość caralajna
powiem szczerze ze wchodzac na macierzynski dzial zawsze mnie dziwia te tematy o wyborze imienia i wieczna awantura na nich zazwyczaj

z imionami racja szczegolnie z tymi druzyn a i w ogole caly czas o tym asiu masz sliczne zdjecie w stopce wygladasz rewlacyjnie az chce byc w ciazy i byc taka mloda mama:)