Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jusiek

linomag krem u 6,5 miesięcznego maluszka,można?

Polecane posty

Gość jusiek

wyczytałam w ulotce ze do 11 roku nie można bo zawiera kwas borowy,a pani w aptece mi sprzedała

Gość jusiek
do paprotka 27 czerwony,a mowiłam babie ze dla niemowlaka

kup jakas inna masc najlepiej z pantenolem jest bezpieczny dla dzieci moze bepanten ta masc nie zawiera srodkow konserwujacych co w innch jest nagminnie stosowane

ale jak cos jest watpliwe to po co uzywac jak istnieje tyle zamiennikow

bepanten stosuje sie przy Oparzeniach skóry, w tym oparzeniach słonecznych, uszkodzeniach i otarciach naskórka, podrażnienie sutków podczas karmienia. Szczególnie przydatny w praktyce neonatologicznej i pediatrycznej. Lotion zaleca się stosować w przypadkach nadmiernej suchości skóry, krem - w stanach zapalnych i podrażnieniach skóry o umiarkowanym nasileniu, natomiast maść - do pielęgnacji skóry niemowląt i sutek karmiących matek.

Gość jusiek
bepanthen mam sudoctem tez penaten i inne specyfiki po paszką synkowi zrobiło się lekkie odparzenie jest strasznie ruchliwy i ciągle się kręci,a te upały nie były przyjemne i pomyslałam o linomagu

Ja we wszelkie fałdki wcieram maść Linomag Plus z alantoiną , z zielonym paskiem, w opakowaniu - pudełeczku 50 ml , jest tez sama maść w tubce. Nam pomaga.

jezeli nic innego nie pomaga to mozesz sprobowac posmarowac mu linomagiem cieniutka warstwe i stosowac go mozliwie jak najkrocej ja tez kiedys stosowalam linomag ale wtedy jeszcze nic sie nie mowilo o toksycznosci kwasu borowego

Gość jusiek
dzięki dziewczyny

Gość jusiek
tylko boję się,że jak mu wyleczę to przyjdą znowu te upały i wszystko wroci

Ja tez mam ten problem, szczególnie odparzaja sie synkowi fałdki na szyi i cały czas wcieram te maść z Linomagu ( zielona). Na noc grubiej w ciagu dnia cieńsza warstwę. Jest tłusta, nie pachnie zbyt ładnie ale u nas skutkuje. Na razie nie doszło do większych zmian na skórze.

Gość bloker
ale kwas borowy przy czestym stosowaniu jest toksyczny i kumuluje sie w organizmie dziecka wiec nie mozna go czesto stosowac szczegolnie latwo przenika przez skore malego dziecka

Gość pracuję na wyższej uczelni
Tych specyfików jest od groma, więc co mi szkodzi dorzucić jeszcze jeden: Maść nagietkowa. Kosztuje grosze, jest ziołowa i rzeczywiście doskonała.

Gość bloker
sa tez masci z aloesem tez bardzo dobre

my uzywamy linomag zielony i to prawie od narodzin malej skora czysta, bez odparzen

Gość jusiek
pojdę do apteki i na miejscu będę czytac ulotki bo te panie farmaceutki,to czasem są bo są!!!! Bez obrazy oczywiscie

Gość bloker
ja dla siebie chcialam kupic plyn do przemywania twarzy z kwasem borowym i pani w aptece powiedziala zeby uzywac go tylko raz dziennie i to nie zbyt czesto i nie zadlugo

Gość bloker
flooo .... bo jak ktoras to slusznie pisala ze te preparaty sa bardzo skuteczne co nie oznacza ze nie szkodza a szczegolnie malym dzieciom