Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

violka1

danazol

Polecane posty

Witam Przez pol roku mam brac danazol(2x1tab.).Mam pytanie czy te tabletki daja 100 % gwarancje antykoncepcji.Czy powinnismy stosowac dodatkowe zabezpieczenia.Mam obawy poniewaz pisze ze danazol jest szkodkliwy dla kobiet w ciazy a gdybym tak zaszla przypadkowo.Wydaje mi sie ze jest to raczej niemozliwe w przypadku stosowania danazolu ale prosze o potwierdzenie.

Gość Mała 00
Danazol nie jest lekiem antykoncepcyjnym ,dlatego poeinnas się zabezpieczac . Czyzbys miała endometrioze?

mam endometrioze 3 stopnia,a ze bardzo chce dziecko-to chce sie leczyc.wiem takze ,ze danazol ma niekorzystny wplyw na watrobe i kosci-czy mozna je jakos zabezpieczyc-moj lekarz nic na ten temat nie mowil pozdrwawiam viola

Gość agax
Danazol nie jest dobrym lekiem ,leczyc się nim to tak jakby nie leczyło się wcale ,na zachodzie został już dawno wycofany a u nas ciągle leczą tym świnstwem .Jest tyle leków nowszej generacji ,które mają lepsze działanie i mniej skutków ubocznych.

Gość taka sobie jedna z tłumu
Danazol - powinien byc tylko dopełnieniem operacji.Jeżeli jestes po laparoskopi lub laparotomi to Danazol zadziała prawidlowo ,niszczy mikroskopijne ogniska endometrialne ,których lekarz podczas operacji nie byl w stanie usunąc . W innym przypadku Danazol nie działa na endo -szkoda się nim faszerowac.

jestem wlasnie po laparoskopi z wylyzeczkowaniem:(,lekarka kazala mi przyjsc za 2 m-ce na badanie kontrolne,zeby stwierdzic jak danazol dziala na moje cialo.jezeli bedzie cos nie tak to zmieni mi lek np. na zastrzyki-tylko ze one kosztuja 350 zl miesiecznie mam nadzieje ,ze wszystko bedzie w porzadku

Gość mariola19761
Te zastrzyki o których piszesz to Zoladex ,byłam na nich 4 miesiąse ,miałam cyste 6 cm którą chcieli mi operowac . Po zastrzykach torbiel zmniejszyła sie do 10 mm ,nie potrzebna była juz laparoskopia .Gdyby nie bariera finansowa to endo leczyłabym tylko Zoladexem , na mnie zadziałał rewelacyjnie .

Gość mariola19761
Te zastrzyki o których piszesz to Zoladex .Byłam na nich 4 miesiące ,mialam torbiel 6 cm którą chcieli mi operowac .Po zastrzykach cysta zmniejszyła sie do 10 mm ,uniknęłam kolejnej operacji.Gdyby nie bariera finansowa to endo leczylabym tylko zoladexem ,na mnie zadziałał rewelacyjnie.