Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa mama

Czy to przeziębienie? - noworodek

Polecane posty

Gość nowa mama

Moje maleństwo ma 3 tygodnie, i dziś zaczęło mnie trochę niepokoić, tylko nie wiem czy to moja obsesja czy coś faktycznie. Katarku nie widać, ale czasem ma sapkę, szczególnie jak ma zacząć płakać (wcześniej nie zauważyłam), dwa razy zdarzyło mu się kasłać no i kicha trochę, ale wcześniej też kichał. No i co mam już iść do lekarza czy czekać?

mozesz zadzwonic, zeby skonsultowac czy trzeba przychodzic ;) i najpierw pomysl czy zdazylo sie cos, przez co moglo sie dziecko przeziebic-jakis przeciag, przewianie, zbyt zimna kapiel... ale ja bym tak szybko nie panikowala, zmierz temp w pupci i odejmij 4 stopnie, jesli po odjeciu przekracza 38 stopni idz do lekarza

kichanie u noworodkow nie oznacza od razu chorob. nie wiemczy wiesz ale wszytskie malenstwa kichaja bo w ten sposob oczyszzca sie ich organizm po porodzie. moja ma teraz 4 miesiace i kicha jeszcze jak szalona. co do kaslania to tez niekoniecznie bo malenstwu wydziela sie slinka jak pewnie zauwazylas troszke sie slini i w ten sposob broni sie przed zakrztuszeniem. nie ma problemu. ja bynajmniej nie widze. no chyba ze bedzie mial cieple culko a tak...nie idz do lekarza bo nie ma z czym