Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszeczka23

niechce pic mleka!!!

Polecane posty

Gość myszeczka23

moja coreczka ma10 miesiecy ,lubi jesc kaszke ,zupke ,chrupki ,deserki ale niechce pic mleka wypija tak około 60-100 ml dwa razy dziennie jej podaje to mleko niewim co mam zrobic czy dawac jej czy niedawac

Gość tylko ciemne
moj braciszek tak mial i mama mu "farbowala" mleko truskawkami i tylko wtedy jadl. i tak mu zostalo do dzisiaj a ma 30 lat:D

Skoro pije tyle to nie jest głodna.W ciągu dnia zje dodatkowo zupke,deserke itd widocznie tyle jej wystarczy.Mój synek też nie był specialnym smakoszem mleko a to dlatego że w ciągu dnia zjadł bułecze z wędlinką,chrubki,deserek,zupka itd więc gdzie ma zmieścić mleko? nie ma czym się martwić.

Gość SanSan
moj od roku pije tylko 1x dzinnie mleko pediatra nigdy nie widziala w tym problemu

Gość myszeczka23
kolezanki synek wypija 170 ale ona wogule niechce go pic

Gość myszeczka23
to jesli o 7 rano dam jej kaszke wypije 180ml i pózniej niedam jej mleka jesli niebendzie go chcial to po ilu godzinach powinnam dac jej obiadek?a

Gość kifiiii
nie dawaj mu nic na sile to pierwsza zasada, im bardziej sie starsz i wciskasz mleko na sile tym batrdziej dziecko nie chce go pic.... jak nie dasz malej mleka 2 czy 3 dni to uwierz nic sie nie stanie!!! moje dziecko bylo chore jak mialo rok i nie pilo mleka prawie przez tydzien!!! i nic sie nie stalo, oczywiscie lekarz o tym wiedzial jezeli mala nie ma skrajnej niedowagi z tego powodu to nie ma co siemartwioc, dziecko czuje twoj stres zobaczysz ze jak od dzis pzrestaniesz wciskacmleko malej na sile i jutro tak samo, to niedlugo sama zacznie domagac sie mleka

Gość myszeczka23
to co moge jej dac zamiast niego bo o 7 daje jej kaszke a obiadek zawsze dodtaje miedzy 12-15 to długa przerwa jesli niezje mleka to cos innego musi zjesc

Gość nie dawaj na siłę mleka
może już nie chce jeść mleka, moja córeczka też dosć szybko odrzuciła mleko. Więc dawałam kaszki, jogurty, a później serki itp. Oprócz tego wiadomo obiadki, deserki , owoce.

Gość myszeczka23
problem w tym ze majeczk ma 10 miesiecy ale niema jeszcze ani jednego zeba a ten jogury naturalny to z jakiej firmy jest?

Gość myszeczka23
9 kg lekarz mówi ze to dobra waga

W tym wieku dziecko nie musi pić już samego mleka, może zjadać same kaszki, moja córka ma 9 miesięcy i tak własnie je ;)

super waga !! i zgadzam się ,że jezeli są kaszki to nie masz powodu do obaw. a pytanie o wagę stad - obawiałam się ,że napychasz dziecko ..:O moja małama 12 misiecy prawie 13 i waży 10 kg :D