Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamunia zastanawiająca sie

Co sądzicie o imieniu Timur dla chłopca?

Polecane posty

Benjamin kojarzy mi sie ze słoniem niestety. Mam znajomego Benjamina i nie podoba mi sie zdrobnienie Benek. Dla mnie znowu odpada.

Therry, masz prawo jak najbardziej wybierac imie ktore Tobie sie podoba. Ale chodzi o zdrowe podejscie - nie przesmiewcze, sarkastyczne. OK jesli nie podoba Ci sie Benny, przeciez za to sie nie obraze :)

A mnie się bardzo podoba i Beniamin, i Kajetan :) I Marysia również. Mój kot miał na imię Piotrek, co nie oznacza, że Piotr z imienia Apostoła stał sie imieniem odpowiednim wyłacznie dla czworonogów. Nie ma co przeginać :D

No i luzik, kazdemu podoba sie co innego, jednemu spodnie w kwiatki, imię Timur i zielone zasłony a innym nie. Nie widzę powodu żeby się przezywać i obrzucać błotem, a ludzie którzy to robią są po prostu ograniczeni.

Gość dddd...
sama daj tak sobie na imie albo psu nie kalecz dziecka

mama, Ty mozesz zdrabniać Benny, to brzmi jeszcze fajnie, ale nie masz wpływu na to, jak będa zdrabniać inni. Mój brat ma na imię Dominik, w szkole mówią do Niego Domin, i to już średnio mi się podoba;) A poza tym ani raz się nie nabijałam, żadnego sarkazmu w moich wypowiedziach tez nie znajdziesz;)Jest mi to naprawdę obojętne, jak kto nazywa swoje dziecko.

Gość Timur
hmm, na zasadach platońskich powiadasz, chyba mocno wykrzywionych

Gość mój też
tu nie chodzi (przeczytałam tylko pobieżnie topic) że jakieś imię jest dla psa czy coś, ale że brzmi jak imię dla zwierzęcia - czyli niepoważnie i śmiesznie, bo z reguły tak się zwierzęta nazywa. też znam kotkę fidżi, psa zenka, itp i myślę że o to ludziom chodzi. niektóre imiona, dziwne imiona wg większości społeczeństwa, są nacechowane tak właśnie - ośmieszająco i niepoważnie i stąd te porównania do psa czy czegoś tam.. osobiście ja uważam za zaścianek i klasyczny obciach dlarodziców nadawanie dziecku takiego niby wyszykanego, najlepiej jak najbardziej egzotycznie brzmiącego (lub polisz-inglisz..) imienia byłe tylko się wyróżnić.. to się wyróżniają - ośmieszając i siebie i dziecko.. sorry, wyrażam swoje zdanie, zjedziecie mnie zaraz, trudno. ja bym timur nawet psa nie nazwała..

Gość mój też
dodam jeszcze --> lacerta: " Nie widzę powodu żeby się przezywać i obrzucać błotem, a ludzie którzy to robią są po prostu ograniczeni." świadczy ta wypowiedź tylko o tobie:) przed chwilą mieszałaś z błotem i wyzywałaś od zaścianków kogoś kto myśli inaczej, heh ;)

:D Timur, pewnie, że wykrzywionych. Ale nie w tym rzecz - założenia ideologiczne, z reguły szlachetne, jakoś nigdy nie sprawdzają się w praktyce :)

mój też ---> nie kogoś kto myśli inaczej tylko kogoś kto nie akceptuje odmienności.

Można myśleć co się chce, i mieć każde zdanie na temat imienia Timur ale nazywam zaściankiem tych co obrażają imiona nazywając je imionami dla psa i to jest moje zdanie a Ty możesz mieć swoje i Twoja sprawa :-P

Terminy \"zaścianek\" i \"zaściankowość\" oznaczają nadmierne przywiązanie do wartości konserwatywnych oraz zamknięcie a nawet wrogość wobec świata zewnętrznego. (skopiowane ze słownika) Nikogo z błotem nie zmieszałam, a taki termin istenieje i właśnie to oznacza - brak akceptacji dla odmienności.

bardzo przepraszam, ale nie kieruję się w życiu normami \"wiekszości społeczeństwa\", ponieważ nie uważam ich za coś, na czym warto się wzorować. Rozejrzyj się wokół, posłuchaj rozmów i słownictwa na ulicy, w autobusie, spójrz na to, czym żyje większość tych ludzi, spójrz na układany wg. ich gustów program telewizyjny, średnie zużycie mydła, alkoholu, papierosów, średnią przeczytanych rocznie książek itd. Nadal chcesz równać do tego poziomu? Ja chyba nie.

Gość mamunia zastanawiająca sie
Drogie Panie! To była taka drobna prowokacja :P Chciałam sprawdzić jak bardzo się pokłócicie i stwierdzam, że nie jest tak źle!!! :D Pozdrawiam.

Gość mama Timura
a mój syn ma na imię Timur ma 7 lat i do tej pory żadnych przykrości z tego powodu.

\"A niechaj narodowie wżdy postronni znają, że Polacy nie gęsi, iż swój język mają\". Tak mawial Mikolaj Rej :( Ginie polska mowa, ginie tradycja, ginie to, co polskie :(

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin