Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lara26

Guzek w piersi

Polecane posty

Gość Lara26

Mam kłopot, może coś mi poradzicie. Niedawno badając sobie piersi zauważyłam guzek pod skórą. Jest jeszcze stosownie nieduży, bo ma ok. 6-7mm średnicy, ale jest wyraźnie wyczuwalny. Zgłosiłam to mojej gonekolożce, ale muszę poczekać na USG sutków ok. 2 tygodnie w niepewności. W necie wyczytałam, że u młodych kobiet (mam 26 lat) takie guzki niekoniecznie muszą byc czymś poważnym. Czy któraś z Was miała guzek lub guzki? Jaka była diagnoza? Czy powinnam o czymś wiedzieć, żeby przypilnowac lekarza, żeby nie odpuścił sobie? Pozdrawiam!

Gość nic się nie martw
To z pewnością jakiś gruczolak ew. gruczolako-włókniak. One rosną dosyć szybko. Zwykle i tak je wycinają tak na wszelki wypadek. To rutynowy zabieg, nawet nie operacja. Trwa to ok 20-30 minut pod znieczuleniem miejscowym. Nawet nie zobaczysz szpitala, bo robią w jakiś takim gabinecie jakby zabiegowym i po wszystkim z opatrunkiem wracasz do domu. Potem wizyty kontrolne i zmiany opatrunków. Niestety boli podczas gojenia. Najpierw też robią biopsję. Już po USG. Ale uwierz ja myślałam, że już umieram na raka :D A Potem po tym jednym pojawił się drugi i lekarz powiedział, że i tak powinnam się cieszyć, że mam tylko tyle. Ech. Żyję z tym drugim, bo był za mały do wycięcia jakiś czas temu a teraz to już nie wiem czy jest sens w tym bajzlu ze służbą zdrowia w ogóle uderzać do lekarza. Jakos żyję. Pozdrowienia :)