Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajeczka

Grzybica Pochwy

Polecane posty

Gość pytajeczka

Dziewczny Mam pytanie. Od 3 dni jestem na antbiotkacj i dziś dopadly mnie pierwsze objawy drożdzaków. Moja ginekolog jest na urlopie, próbowałam sie dostac prywatnie ale wszędzie najbliżej w poniedziałek a bez badania na słowo nie chcą wypisac recepty... i teraz mam pytanie... Udało mi się wybłagać w atece Lactovaginal (u nas w miescie na receptę) i maść Clotrimazolum. Pomoże? Nie jest to zaawansowane stadium ani przewlekłe... Ot, zaczeło mnie swedzieć...

Gość ......... . .
o lactovaginal blagac trzeba u Was? lactovaginal dopiero po zakonczonej kuracji (pozbyciu sie drozdzakow) dla odbudowania prawidlowej flory bakteryjnej. ta masc troche Ci pomoze... ale to dzialanie powierzchowne tylko. mozesz sprobowac jeszcze irygacji z tantum rosa. ale najlepsze bylyby jakies czopy do-w-cipne.. (niestety wszystko na recepte). polecam gynotravogen (bierze sie tylko dwie globulki jednorazowo i nie trzeba sie z tym babrac przez 7-14 dni, ale dosc drogie).

Gość a jakie sa objawy
od poniedzialku bardzo mnie swedzi w tych okolicach:( nie moglam isc w tym tygodniu do lekarza bo bronilam wlasnie tytul... probowalam w czwrtek, piatek ale w mojej okolicy lekarze n aurlopach, zapisalam si ena pon. Nie mam zadnych uplawow, tylko zaczerwienie nadwrazliwosc i swedzenie... Nigdy tak nie mialam... Czy to grzybica?

Gość eto ja pomozcie
prosze o komentarz, czy to grzybek?:(

Gość Nie wiadomo może
to podrażnienia?Ale uczulenie na jakiś kosmetyk?Kup łagodny płyn do higieny intymnej..poelcam z ziaji.. i później się zobaczy...

Gość kjkjkjkjkjhhh
pytajeczka, kup sobie takie tabletki dopochwowe- nazywaja sie tak samo jak ta masc. aplikujesz kilka razy na noc i powinno pomoc. ale i tak idz do gina jak tylko bedziesz mogla

no i ta maść Clotrimazolum tez jest dobra... jak mnie kiedys (z 2 lata temu) zaczelo swedziec to posmarowalam z 3 razy i do tej pory nic :)

no wlasnie ja tez mam takie zaczerwienie swedzenie pieczenie i strana suchosc i podejzewam ze to uczulenie plyn z Ziaji pomaga borowkowy przynajmniej mi

Gość kjkjkjkjkjhhh
potwierdzam, ta masc jest b. skuteczna! mojej mamie gin ja przepisal, jak miala jakies tam uczulenie-podraznienie (nie grzybice) i jej pomoglo

Gość pytajeczka
kjkjkjkjkjkj ale globulki Clotrimazolum sa na recepte i mimo moich próśb aptekarka nie chciała sprzedać. :( tak mnie swedzi, że mam ochotę rozdrapac sie do krwi. :O

Gość paula01
bez recepty jet Floragyn - mi pomogło

Gość tomam
niestety podejrzewam że to nie grzybica , mówię niestety bo podejrzewam że to uczulenie na antybiotyk , mam , dokładnie tak samo , na trzeci dzień potworne swedzenie po zewnatrz i też myślałam że to grzybek , stosowałam clotrimazolum w maści i nystatyne w tabletkach i czpoki nystatyna ale wszystko przeszło kiedy skończyłam antybiotyk .Pewnie pomyslisz co mi tu gada jak tak sie leczyła to musiało przejść , niestety minęło kilka dni i znów nawrót choroby i znów antybiotyk i wtedy objawy wróciły i jeszcze palenie żywym ogniem w środku , po no wiesz , zażywałam przy tym ketokenazol i nic nie pomagało , po trzech dniach zrezygnowałam z antybiotyku i juz na drugi dzień wszystko sie uspokoiło i wszelki slad pozornej grzybicy zniknął , ale niestey infekcja gardła wróciła i nadal sie z nia borykam , domowymi sposobami, życze wytrwałosci