Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurzajkaaaaaa

Jak pozbyc sie kurzajki

Polecane posty

Gość kurzajkaaaaaa

Na moim kolanie 2 lata temu urosla kurzajka , znacie domowe sposoby lub leki godne polecenia z gory \Dziekuje

Gość fhfhfhfh
znam sposob ale u lkeraza wypalanie... czy tam zamrazanie ... podobno nie boli nic

moja kolezanka taz miala wypalane u lekarza,byla zadowolona,a tanszym sposobem i przeze mnie wyprobowanym jest taki plyn brodacid,smarujesz ok 7 dni,po tym czasie zdrapuje sie powstaly strupek i masz po problemie,na sorze jest ranka ktora musi sie wygoic,ja nie narzekam,mialam kiedys na dloni takie male kurzawki ale bylo ich chyba z 10,teraz sladu po nich nie ma,ten plyn kosztuje jakies 12 zl,a wypalanie w lekarza ok 100 zl

Zdecydowanie brodacid!! kurzajka musi być non-stop posmarowana, no i czasami trzeba stosować dużo dłużej niż tydzień. Ja robiłam podchody pare razy bo juz myślałam ze nie odrośnie a ona z powrotem! Nie można się poddawać, to jest naprawde skuteczne!

Gość łączę tematy
KURZAJKA - moja zmora!!! 09:49 moja zmora KURZAJKA - małpa wstretna! wyrosla sobie i nie chce sie wyprowadzic... straszylam ja wypleniem, nie poskutkowalo, grozilam wyrwaniem - nie boi sie i ciagle rosnie!!! poradzcie jak wytepic te zmore... 09:55 plyn na kurzajki jest wspanialy plyn na kurzajki bez recepty .skuteczny.smaruj 2 razy dziennie i na to przyklej plaster bez opatrunku!.skora bedzie taka,ze mozna zeskrobac paznokciem.i po kilku dniach nie ma sladu. Nie pamietam nazwy. 11:50 justa zależy, jakie metody już stosowałaś, bo nie chcę polecać tego samego. podobno maść Aldara jest skuteczna, na receptę i droga. "Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera." www.my.oriflame.pl/justine - katalog Oriflame nr 2/2007 do pobrania www.pajacyk.pl www.polskieserce.pl www.zmilosciserc.pl/donate.php 00:18 oczy a ja polecam zioło, glistnik jaskółcze ziele. Zółte kwiaty pomarańczowy sok w środku- tydzień codziennego smarowania - kurzajki znikają. Wypróbowałam, działą lepiej niż wszelkie preparaty

Gość łączę tematy
Brodawka/kurzajka na ustach 17:40 Urszulka27 Mam brodawkę na dolnej wardze na ustach. Kiedyś była to mała, biała plamka, którą (przyznaję się do winy) kiedyś wycisnęłam, ale tylko trochę się wtedy powiększyła.. Natomiast teraz (po ok.2 latach) zaczęła w strasznym tępie rosnąć. Powiększa się i rozwarstwia od 2,5 miesiąca, mało tego widzę,ze na ustach zrobiło mi się mnóstwo białych kropeczek, więc to się chyba rozsiewa Jeden dermatolog kazał mi to usunąć chirurgicznie, ale gdy poszłam na konsultację do innego, ten zaczął mi to wypalać ciekłym azotem.. Niestety efektów brak, brodawka dalej rośnie.. Słyszałam o preparacie BRODATIC, ale nie wiem czy to mi nie wypali ust...? Bardzo proszę o radę, jeśli ktoś miał podobny problem lub jeśli jest tu jakiś lekarz dermatolog... Wygladam naprawdę nieciekawie, że już nie wspomnę o codziennych pytaniach wielu ciekawskich- co to, skąd to?? Poza tym boję się czy to aby na pewno brodawka, no i przeraża mnie tempo zwiększania się jej...Z góry dziękuję 17:50 spróbuj aloesem smarować napewno nie zaszkodzi 17:55 Urszulka27 Dzięki,ale jaki to ma być aloes, gdzie go kupić , a jakimś sklepie zielarskim??? 17:59 Idż na laser najlepiej z tym aloesem to jakiś żart. 18:11 spróbuj aloesem smarować nie żart - moja koleżanka z pracy smarowała kurzajki na ręku swojemu dziecku sokiem z aloesu który rosnie w doniczce . Popytaj znajomych może ktos hoduje. Jest tez w sklepie ale z konserwantami i w wielkich butlach więc po co ci tyle kupowac.

brodawki (kurzajki) na ustach Hej napisz mi prosze czy pozbyłaś sie tych kurzjek z ust jeżeli tak to co Ci pomogło. Proszę o szybką odpowiedz jestem w takiej samej sytuacji i juz sama nie wiem co mam robic. Mam chyba 12 takich na istach na dolnej i górnej wardze :( Pozdrawiam

Gość anuskus
Kupiłam płyn Brodacid stosowałam dłuższy czas i nic, pojawiła się ponownie. Wrrrrr, jakie są inne sposoby oprócz wypalania i mrożenia.???

dam wam sposób, moze wyda wam sie okropny, ale mi pomogło: wymoczyc w wodzie, zeby zmiekła, wziąć cążki i wyciąć na żywca, żeby krew tryskała, potem bedzie strup, zerwac go kilka razy, acha i potem na ta rane po wycięciu brodacitem posmarowac. Wiem, ze brutalne, ale dopiero po tygodniach leczenia to mi pomogło, troche pobolało, ale warto było.

Gość hmmmm54545454
Teraz powinieneś udać się do psychiatry.Co za czubek.

Gość Mi chłopak poradził by
na kurzajkę nasikać ;p tzn polać ją swoim moczem, za każdym razem np. jak idziesz do toalety, i chwilę z tym postać, nie myć rąk od razu. MÓWIŁ że skutkuje, jemu to powiedziała babcia i po tyg sikania sobie na kurzajkę ta jakoś zlazła :P Ja się jakoś nie mogę przeboleć by wypróbować tego sposobu :)

Gość yhy no juuuuuuuż
STIFFLERR - Mój brat jak był jeszcze nastolatkiem to sobie wyciął skurzajkę scyzorykiem, z korzeniami :D Zagoiła się i... po jakimś czasie odrosła :P

Gość Mała42
Witam...żadne maści , wypalanie ,zamrażanie itp!!! jest bardzo dobrystary sposób i to nie jest żart.....trzeba zabic pstrego(czerwonego)koguta i po odcięciu mu głowy świeża ciepłą krwią wysmarować cale dłonie po 30-60 min. wystarczy zmyć a po kilku dniach kurzajki znikna...ten stary sposób na kurzajki znają lekarze i farmaceuci ale dbają o swój biznes ...ot prosty sposób i wypróbowany choć sama w to nie wierzyłam....pozdrawiam Marzena

Jeśli chodzi o domowe sposoby to można smarować kurzajkę świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Trzeba jednak zadbać o regularność takiej kuracji, której efekty będą dopiero po kilku dniach, czy tygodniach. Do usunięcia kurzajki stosuje się krioterapię, czyli wymrażanie kurzajki ciekłym azotem przez dermatologa.

Gość gość
Nigdy więcej nie pójdę na basen! Raz poszłam i skończyło się to tragicznie. Widocznie mam pecha. Od razu zaatakował mnie wirus hpv i pojawiły się kurzajki na moich stopach. Fuj! Polecam WARTIX na kurzajki, użyłam raz i po problemie.