Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlkijawww

Jakie mięso do pierogów z mięsem, gotowane czy surowe?

Polecane posty

Gość mlkijawww

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja daję
gotowane

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jakie dajecie mięso
wolowe wieprzowe czy drobiowe?i jak je przyprawiacie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bułkę
namoczoną można też dodać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość samo wołowe
? nie za suche te pierogi?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie dlaczego, dajesz jesszcze podsmażoną wilgotną cebulkę, przecież mięso wołowe nie jest suche. Ono ma być ugotowane, takie pycha rosołowe, nigdy w życiu suche:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość samo wołowe
a jakie konkretnie wolowe?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bergamotka3
JA WIDZIAŁAM KIEDYŚ TAKI PRZEPIS Z MIĘSKIEM WOŁOWYM SUROWYM , MIELONYM + PRZYPRAWY I INNE , ale pierogi miały być PIECZONE , a po upieczeniu dzięki temu , że surowe- bardzo soczyste , do dziś żałuję , że sobie tego przepisu dokładnie nie zapisałam , bo mam na te pieczona pierogi smaka...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a zrob kolduny---to takie pierogi z surowym miesem mielonym przyprawia sie jak na kotlety polecam sa pycha do tego barszcz albo rosolek!!!!!mniam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale ktos
wyzej napisał ze do pierogow nie daje sie surowego miesa, bo pierogi gotuje sie krotko i mieso byłoby nadal surowe :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czarne oko
w moim domu zawsze robiło się dwa rodzaje pierogów z mięsem: 1. gotowanym - pierogi wtedy gotowało się krótko jak inne. 2 z surowym - wtedy dodawało się dużą iliość cebuli i czosnku - nazywane są też pielmieni. Takie pierogi gotuję się dłużej ale nic się nie rozkleja. Potem posypuje się je odrobiną pieprzu i jeli ktoś lubi kropelką octu. Tylko kropelką a nie polać octem Ja osobiście wolę z mięsem surowym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
składniki - mięso wołowe z rosołu (!) - ugotuj kap. kiszoną z grzybkiem, kostką grzybową, listkiem laurowym, ziele ang. 2; gdy miękka odcedź - cebulka smazona na maśle wszystko zmielić :) doprawic pieprzem (raczej sporo) trochę soli ciasto na pierogi bez jajka (bo stwardnieje) do michy wsyp mąkę dolej gorącej wody, troche soli i łyżką drewniana mieszaj aż będzie zwarte, wykrawaj kółeczka, na to farsz i zlepiaj albo ręcznie albo widelcem - taki wzorek :D na gorąca wodę z łyżką oleju żeby się nie posklejały, jak się ugotują odcedź polej masłem ze smazoną cebulką zawsze wychodzi, to jest przepis mojej ex teściowej i jest pycha :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczka moja
ja kupuję antrykot (wołowina) gotuję go niestety dość długo ale zostaje z tego fajny rosół, który można wykorzystać na zupę, miele przez maszynkę, podsmażam cebulę i wlewam ją do zmielonego miesa. Jak mięso jest za suche dodaj trochę masła

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kolduny robi sie z miesa surowego . tzn. nadziewa sie pierozki miesem surowym a potem gotuje w rosole. pyyyychaaaa :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to może ktoś
da jakiś konkretniejszy przepis na kołduny? Bo smaka ludzie narobiliście ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak juz pisalam kupuje sie mieso mielone dodaje cebule czosnek jajo pieprz sol troche mozna bulki tartej , wszystko wedle smaku tak to mieso zrobic jak na kotlety mielone!!!!a potem na przepitke rosolek!!!!!!!!mniam polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do koko 69
Tak, jak zrobić farsz tłumaczyłaś już dwa razy, ale dalej nie wiemy co potem - jakie ciasto? Normalne? Jakieś specjalne? Czy to się gotuje czy piecze, czy smaży? Ile czasu? I takie tam... ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tak ciasto takie samo jak na normalne pierogi a troche dluzej mozna gotowac a nawet nalezy i trzeba sprobowac jednego zeby zobaczyc czy juz dobre,,,,w oryginalnym przepisie to pierogi gotuje sie w rosole ale ja wole osobno a popic rosolem mam nadzije ze juz wszystko wiesz i zrobisz te pysznosci smacznego!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do koko69
Dzięki! :D Może jeszcze nie teraz, ale przepis mnie zaciekawił, i to bardzo ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
surowe mięso -takie pierogi są pyszne i soczyste ! gotuje się kilka minut od wypłynięcia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×