Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aska24

czy warto stosowac zele do higieny intymnej?

Polecane posty

Gość aska24

w czym sa lepsze od normalnych zeli pod prysznic? jeszcze jedno, rozpoczelam niedawno wspolzycie z nowym parnerem, biore pogulki, wiec pozwolilam sobie na "bez" ( bo e co kupilam, na niego nie weszly ;)) a teraz strasznie mi cieknie z pochwy, ale nie typowe uplawy, sluzowe- jak z podniecenia. zaczelismy dwa tygodnie temu. aaa i do tego mnie swedza oklice pochwy... kurcze, co moglam podlapac??

zaraził Cie czyms, a płyny są lepsze bo mają ph,zdrowsze dla pochwy

żele do higieny intymnej zawieraja czesto środki antybakteryjne a nawet grzybobójcze, pomagaja utrzymać odpowiednią flore bakteryjną miejsc intymnych i są delikatniejsze niz zwykłe żele bo tamte okolice są delikatniejsze niz reszta ciała kobiety ktore rozpoczynaja branie pigułek czesto na poczatku łapią grzybice ib infekcje- niestety antykoncepcja hormonalna sprzyja takim schorzeniom, Twoj facet mogł miec po prostu jakies bakteryjki na penisie, Ty mogłaś mieć podrażnioną skore i dostalas infekcji, idź do ginka najlepiej- dostaniesz globulki i krem dla partnera i szybko sie wyleczycie :)

A ja rozmawiałam z moim ginekologiem na temat żeli i płynów i powiedział, że są one często perfumowane, mają mimo wszystko dużo szkodliwych środków chemicznych w sobie i że najlepiej użwyać zwykłego mydełka dla dzieci - np Bambino.

oj miałam kiedys taki paskudny żel, pięknie pachniał, ale efekty stosowania były opłakane, teraz kupuje tylko w aptece taki z rumiankiem na przykład

Gość aska24
a jaki zel jest dobry?? na co patrzec kupujac??

Gość ok.ok.
Dobre są płyny Ziaji. Nie drogie, wydajne i bardzo delikatne. Łagodzą wszelkie podrażnienia. Obecnie mam bezzapachowy z avonu. Bardzo łagodny.

Gość fallon
ziaja najlepsza jeszcze do tego proszek w saszetkach z apteki TANTUM ROSA ,gdy jest jakieś małe podrażnienie ,szczypanie itp i nie powinno być problemów..... ze strony kobiety , a facet też powinien tego żelu używać ,bo większość infekcji jest od niego!