Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panczurka

niemiłosna pierwsza piosenka

Polecane posty

Gość panczurka

Wiem, że temat o pierwszej piosence ciągnie się w nieskończoność, ale ja chciałabym, aby ten topik dotyczył 'niemiłosnych' pierwszych posenek. Ja uwielbiam posenkę autorstwa Leonarda Cohen'a 'Allelujah' (można ją było usłyszeć w Shreku), która wcale nie dotyczy małżeństwa, tylko jest hymnem zwykłego grzesznego człowieka skierowanym do Boga: Tajemny akord kiedyś brzmiał Pan cieszył się gdy Dawid grał Ale muzyki dziś tak nikt nie czuje Kwarta i kwinta tak to szło Raz wyżej w dur raz niżej w mol Nieszczęsny król ułożył Alleluja! Alleluja, alleluja, Alleluja, alleluja! Na wiarę nic nie chciałeś brać Lecz sprawił to księżyca blask Że piękność jej na zawsze cię podbiła Kuchenne krzesło promem twym Ostrzygła cię juz nie masz sił I z gardła ci wydarła Alleluja! Alleluja... Dlaczego mi zarzucasz wciąż Że nadaremnie wzywam Go Ja przecież nawet nie znam Go z imienia Jest w każdym słowie światła błysk Nieważne czy usłyszysz dziś Najświętsze czy nieczyste Alleluja! Alleluja... Tak staram się ale cóż Dotykam tylko zamiast czuć Lecz mówię prawdę nie chcę was oszukać I chociaż wszystko poszło źle Przed Panem Pieśni stawię się Na ustach mając tylko Alleluja! Alleluja... Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Pewnie krytyczne... Z góry dziękuję za komentarze, konstruktywne i te mniej konstruktywne...

Gość pierwszy taniec
wg mnie powinien nawiązywać do miłości. Ale jeśli ww. piosenka w jakiś szczególny sposób wam się kojarzy.. rzecz gustu.

Gość dajcie spokój..
co znaczy, że pierwsza piosenka ma być miłosna? ma się Wam podobać i to najważniejsze, więc autorko sie nie stresuj

Gość ale przesada nie bylo
dla ciebie pchac sie pod oltarz w 7 miesaicu :O Wyrocznia sie znalazla.

Gość panczurka
Dzięki za opinie. Ale to Alleluja nie jest wcale tak głośno krzyczane, tylko przytłumionym głosem śpiewane. Chyba nie znasz tej piosenki... Poza tym pamiętajcie,że tekst jest po angielsku, więc zrozumie go mniej niż 5 osób (na moim weselu przynajmniej...). Jeszcze raz dzięki. Pozdrawiam :)