Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justyna_

male spoznienie

Polecane posty

Gość Justyna_

Juz prawie rok biore tabletki antykoncepcyjne i nie mialam jeszcze takiej wpadki jak dzis . . . otoz dnia dzisiejszego powinnam wziasc kolejne opakowanie ktorego nie kupilam, nie bylo by problemu gdybym miala recepte od lekarza bo zawsze znajdzie sie jakas apteka pracujaca w soboty troche dluzej niz inne ale ja mam odpis z apteki w ktorej zrealizowalam juz ta recepte i tylko tam moge kupic kolejne opakowanie. Nie wiem co mam zrobic. Czy zrezygnowac w tym miesiacu z brania tabletek czego nie chce, czy kupic w poniedzialek i wziasc jak gdyby nic. Prosze o jakies porady :)

przerwa miesięczna jest nie wskazana ja widze dwa wyjścia 1. wziąć w poniedziałek i zabezpieczac sie dodatkowo całe opakowanie 2. iść do czynnej apteki, wyjaśnic sytuacje i poprosić o sprzedarz bez recepty, na dowód ze bierzesz mozesz wziąc jakies stare opakowania

i np zostaw jakoms rzecz żeby wiedzieli że faktycznie wrócisz z recepta:) ja kiedys miałam podobny problem babka dała mi tabletki i jakis nr zeby mogła potem wbić do komputera zakup

przerwa miesieczna jest bardzo wskazana w braniu tabletek, moj lekarz zaleca odstawic na miesiac, co 3-4 miesiace

Gość Justyna_
w takim razie ide szukac czynnej apteki i bede prosic o wyrozumialosc :) Zdarzylo mi sie nie wziasc tabletki na czas ale zeby nie kupi calego opakowania :) teraz bede kupowala na zapas

Gość Justyna_
przerwy wogole nie biore pod uwage bo sie w srode przeprowadzam do innego miasta i co za tym idzie bede zmieniac ginekologa wiec juz sobie wszystkie badania zrobie na spokojnie

idz idz spróbuj:) ja zawsze staram sie już nie zostawiać tego na ostatnią chwile:) powodzenia daj znać potem czy ci sie udało:)

jak sie odstawia to na conajmniej 3 miesiące bo miesiąc przerwy tylko rozwali cykl i potem moze nie byc okresu nawet bardzo długi czas .

nieiwem każdy róznie mówi zreszta biarac tyle lekarz powinien mnie poinformować o tym a nic takiego nie uslyszałam od niego