Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nelly 23

pasta cukrowa- R E W E L A C J A!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Nelly 23

Dziś po raz pierwszy wypróbowałam i jestem normalnie w SZOKU!!Tp niesamowite, że praktycznie za darmo można wydepilowac nogi skutecznie, na długo i prawie bezboleśnie!Nie wierzyłam, że to działa.Naprawde polecam każdemu, kto ma problem z depilacją, o niebo lepsza od wosku i depilatora!

Gość u mnie sie dzieje
tez czekam na przepis ;)

ja tam mimo wszystko wolę depilator bez babrania , usmarowanych garnków itd :P

Gość Nelly 23
Ja robiłąm dziś pierwszy raz i wyszła mi odrazu taka jak powinna.Mówiąc szczerze nie spodziewałam się, że mi wyjdzie a już napewno nie spodziewałam się takich efektów. Mój przepis był taki: Do rondelka wlałam 1/3 szklanki wody, szklanka cukru, sok z jednej średniej cytryny.Na średnim ogniu gotowałam mieszając co jakiś czas.Na poczatku mieszanka jest jasna z czasem przybiera coraz ciemniejszą barwe i robią się bąbelki.Gotowałam na średnim ogniu ok 15-20 minut , do czasu aż przybrał barwe takiego ciemnego karmelu.Konsystencji był mniej więcej ciekłego miodu.Jak zdjełam z ognia dodałam jedną łyżke naturalnego miodu ale w przepisie jej nie ma.Odstawiłam rondelek z ognia i pozostawiłam do wystudzenia.Ta mieszanka wraz ze studzeniem zmienia konsystencje na bardziej stałą.Nadaje się do użycia ciepła, kiedy już nie parzy w dłonie.Nabrałam 1 łyżke stołową i ugniatałam w dłoni.Konsystecja powinna być taka jak ciasto, plastyczna, nie lepić się do placów tylko od nich odchodzić.Rozgrzewamy i ugniatamy chwile w dłoni aż zrobi się bardzo plastyczna.Potem przykładamy do wybranego miejsca i rozsmarowujemy kciukiem w kierunku porostu włosa.Chwytamy za koniec i odrywamy.Na początku wydawalo mi się, że to nie mozliwe żeby ta masa sama się oderwała bez użycia pasków, a jednak!Odchodzi całkowicie nie pozostawiając żadnych śladów i żadnych włosków!Jedną łyżką wydepilowałam jedną całą noge razem z udami.Dla mnie to poprostu sensacja, jestem zachwycona!