Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pijemleko

Pije bardzo duzo mleka w ciazy,czy to dobrze?

Polecane posty

Gość pijemleko

Nie moge patrzec na herbate,soki,moge pic tylko mleko i mleko.Boje sie ,ze dziecko bedzie alergikiem...:(

ja uwielbiam mleko, pilam w ciazy baaardzo duzo, przed ciazą rowniez, dziecko jest alergikiem,( skaza bialkowa) jednak nie wiem czy picie mleka mialo na to wplyw, niektórzy mówią że tak ale ja przekonana nie jestem:)

Gość bebe_30
Mnie polozna mowila,zeby nie przesadzac z iloscia wypijanego mleka,bo dziecko moze miec skaze bialkowa. wystarczy jak wypijasz szklanki mleka dziennie, przy czym np.maly kubeczek jogurtu naturalnego jest odpowiednikiem szklanki mleka.

Gość bebe_30
tzn wystarczy jak wypijasz 3 szklanki dziennie, opuscilam to w mojej poprzedniej wypowiedzi.przepraszam.

a ja słyszałam,że nalezy uważac z piciem mleka podczas karmienia piersia a co do ciąży to nie wiem,sama piłam dużo i moje dzieciaki nie mają skazy ani nic z tych rzeczy

Gość pije mleko
Dzieki!!!

Gość ja bym tam sluchala
wlasnego organizmu - chce mleka, znaczy sie ze mu potrzebne...

Gość DYSZKI
To co jadasz w ciąży nie zaszkodzi dziecku nic a nic!!! A te "dobre" rady typu nie jedz ryb- bo poronisz czy nie pij mleka bo skazę białkową będzie miało możesz sobie darować!!

Gość trusski
tez o tym slyszalam ale to nieprawda. mleko przeciez ci nie zaszkodzi

Gość w trzecim trymestrze piłam
dużo mleka ! miałam silną zgagę i tylko to mi pomagało ... moje dziecko ma silną alergie i na widok mleka wręcz wymiotuje... z tego jestem akurat zadowolona bo jestem przekonana o tym ,ze mleko nie jest najzdrowszym napojem zwłaszcza dla małych dzieci... trafiłam kiedys na dobra panią alergolog i od razu powiedziała ,że w końcowej fazie ciąży nie powinno sie pic mleka...ale ja wtedy o tym nie wiedziałam ...potem moje dziecko do roczku miało problemy z jedzeniem bo od piersi musiałam odstawić już w 6 -m-cu....

Gość gość
Ja wlasnie bylam u lekarza jestem w 5 miesiacu ciazy i lekarka zabronila pic mi mleko nieugotowane czyli moge pic gotowane ale mowila zeby tez nie przesadzac.

Gość Anna 28
można pić mleko do 1 litra dziennie. Pytałam 2 gin i czytałam dużo w necie artykuły innych lekarzy. nie ma dowodu ze dziecko może mieć potem alergie na mleko. nie ma takich badań