Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glupia

nie potrafie normalnie powiedziec zdania

Polecane posty

Gość glupia

nie potrafie ladnie sie wyslawiac , brakuje mi slow czytam duzo ksiazek i co z tego jak wszystko zapominam , kiedys probowalwm uczyc sie z encyklopedi slow a po ilku dniach nic nie pamietalam czemu tak jest??co mam robic , wstyd mi za siebie , wszyscy uwazaja mnie za glupka

Gość a taka jedna
a może masz depresję? Ja w ostrym epizodzie depresyjnym miałam problem z wypowiedzeniem sensownego zdania i zaniki pamięci

Dodawaj także do swojego słownictwa jedno słowo w tygodniu. Używaj go kilka razy dziennie. Przypominaj sobie to słowo. Napisz je. Powiedz je do kogoś we wcześniej ułożonym zdaniu. Po jakimś czasie stanie się ono dla Ciebie normalne i codzienne. Wtedy zajmij się następnym słowem. :)

Gość glupia
fakt, w moim zyciu nie jest ciekawie, poczawszy od ojca alkoholika po chlopaka , jetsem strasznie nerwowa , probowlam kiedys pisac a pozniej jak to czytalam to mi przed soba bylo glupio ze tak pisalam bezsensu

Gość glupia
PERLA to moze byc dobry sposob, dzieki sprobuje

Perełko---------> czytam Twoje postay z różnych tematów....i wyjść z podziwu nie mogę.....

Piszesz normalnymi słowami. Może to jakaś nieśmiałość blokuje Cię przed formułowaniem wypowiedzi \"na żywo\"?:O

Gość jakas tam sobie osoba
ale nie mysl o sobie tak zle i nie wpieraj sobie złych mysli a raczej dobre nie masz depresji ................dlaczego tak naduzywacie tejchoroby do lekkich slabości

Gość ja tez tak mam vewth65
ja tez nie potrafie skleic zdania, nie mam depresi i czuje si czasem jak glupek jak ciagle zapominam jakies slowo albo jak kazde slowo w zdaniu jets jakby wyrwane z innego zdania tzn zle odmienione. porazka, na dodatek nie wem co z tym zrobic, bo chcialabym sie slicznie wypowiadac.a na dodatek mowie szybko i to jeszcze gorzej wyglada..moze gdybby troche zwolnic?

spa-cja - no to teraz dzięki Tobie będę miała wspaniały humor przez całą niedzielę. :D Dzięki.🌻

Gość a taka jedna
ja na twoim miejscu poszukałabym jakiejś grupy terapeutycznej dla rodzin alkoholików, ewentualnie DDA (dorosłe dzieci alkoholików). Uważam, że przydałaby ci się pomoc psychologa

Gość glupia
to nie chodzi o to ze zapominam slow ja po prostu jetsem strassznie glupia , czasami ktos sie mnie o cos pyta a ja wogole nie wiem co odpowiedziec , na niczym sie nie znam a najgorzej jest jak moj siostrzeniec o cos sie pyta co to jest a ja nie wiem CO TO JEST albo co to znaczy

\"głupi ten co głupio robi\" przestań się dołować..... jak uświadomiłaś sobie problem, to teraz wystarczy podjąć wyzawanie :)

a musze sie poczytac roche postow perly, bo nie zwrocilam uwagii;)

Gość glupia
niestety wszyscy mnie w to utwierdzaja rodzice , siostry ,oni uwazaja ze nie powinnam miec swojego zdania a jak mam to wiadomo jest glupie

a czy ten problem nadaje sie do leczenia logopedycznego? bo za bardzo nie wiem gdzi jest zrodlo tego problemu..czemu zapominam slowa i czemu niegramatyczne skladam zdania.

Gość a taka jedna
poszukaj pomocy na zewnątrz... w takim klimacie rodzinnym nigdy nie zaczniesz postrzegać się jako wartościowa osoba

Nie jesteś głupia. Jesteś po prostu zahukana. Poniewierają Twoją psychiką i samooceną. Pomysł z szukaniem pomocy w DDA jest według mnie też dobry.

Papierowe Nożyczki maja rację:) Pisanie pamiętnika bardzo pomaga w takich wypadkach, bo to taka próba nazywania rzeczywistości, tego co nam się przydarza, szukanie nowych celniejszych słów, chce się to zrobić jak najlepiej i człowiek sie bardzo wyrabia że tak powiem elokwencyjnie.. Jestem tego przykładem:)

a czy mi tez ktos odpowie na pytanie?czy musze zakladac nowy topik?

dzieki za odpowiedz;)🌼

Ja mam podobnie, tyle że potrafie - tak myślę, ładnie pisać. Nie mam z tym problemu, ale jak przyjdze co do czego na żywo, to mam ściśnięte gardło i nie potrafię sformułowac poprawnie zdania. Nie mam pojęcia jak sobie z tym radzić. Fakt faktem jestem troche nieśmiała, boję się zaczac rozmowe, to przerażajace... musze to jakoś zwalczyć :)