Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wymyslilam dietę

okaze sie skuteczna? ocencie moja diete

Polecane posty

Gość wymyslilam dietę
rozuemiem wszystko rozumiem. ale mi zlaezy zeby za rozne 7 dni wbic sie w spodnie.. moze powod plytki.. ale coz. na tym mi zalezy. a 1000 kcal, 1300.. to ja normalnie jem. dlatego chcialabym wiedziec czy schudne te cholerne 2 kilogramy na swojej "diecie"..

bzdura i głupoty... źle to obliczyłaś... na pewno nie 2000 kcal!!!! to co miałaś zamiar policzyć to tzw. Podstawowa przemiana materii... i to właśnie w niej zawiera sie oddychanie, trawienie i inne procesy fizjologiczne- więc musisz liczyć to tak ( z tego wzoru co ty podałaś, ale on jest strasznie uproszczony i zaokrąglony do maximum:O) że 1500 to Twoja Ppm.... a potem jeszcze to musisz pomnozyć przez aktywnośc fizyczna i wyjdzie Ci Cpm. Ale to sie tak nie liczy...nie z tego wzoru, bo to jest pic na wode, fotomontaż... poza tym na takiej diecie stosując ja długo spowolnisz przemianę materii, a poza tym to nie jest reguła, że 7000 kcal to 1 kilo... wszystko zależy od organizmu...

Gość wymyslilam dietę
a co to znaczy pomnnozyc przez aktywonosc fizyczna?

hmmm...w dietetyce stosuje sie pewne wzory do obliczania naleznej masy ciała i innych... aktywnośc fizyczna wyznacza sie jako pewien współczynnik i tak: 1,4-1,5 mała aktywność fizyczna 1,7 średnia 2,0 duża takimi współczynnikami sie operuje w dietetyce, nie pytajcie mnie skąd to sie wzięło... :)

Gość wymyslilam dietę
ej... to wychodzi mi minimalnie 2100..

minimalnie tzn? przy najniższej aktywności fizycznej? a wiesz o tym, że jeśli specjalnie wybrałaś najmniejszą aktywnośc fizyczną a masz większą, to spowolnisz przemianę?

Gość wymyslilam dietę
nie wybralam. wlascwie to chodze max 1 h dziennie no ale 2100 to nie za duzo?!

Gość wymyslilam dietę
18 lat 59 kg 173cm chce schudnac 2kg w tydzien i nie wiem ile kcal powinnam dziennie jesc..

w tydzień to conajmniej stracisz dwa kilo wody... triacyloglicerole nie spalają sie na zawołanie, a tym bardziej przez tydzień... przeciez masz cudna wagę... po co ci chudnąć te 2 kilo?

Gość wymyslilam dietę
jak wczesniej wspomnialam.. musze sie zwyczajnie wbic w spodnie, bo norkanie waze 55kg.. a ostatnio 4 przytylam.. wiec chce schudnac chodciaz 2.. to co ze 2 kg wody jak pozniej wracajac do 1300 jeszcze schudne..

Gość wymyslilam dietę
ale dzieki za pomoc :) sila wyzsza..

Gość ja proponuję
ja np gdy jem 1500 kalorii to tyje bo mam 44 kilo i 150 cm wzrostu i zeby schudnac musiałabym jesc jak wróbel najlepiej to duzo cwiczyć!!!!!!albo pij herbaty moczopędne na przeczyszczenie i po tygodniu moze bedzie te 2 kilo mniej...