Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnesina

rozne sposoby wysylania cv

Polecane posty

Gość agnesina

Witam wszystkich. Mieszkam we Wloszech. Obecnie uczeszczam na staz (w biurze ksiegowym - studio commerciale) niestety staz powoli dobiega konca takze powoli mysle o tym by zaczac rozsylac moje cv w poszukiwaniu pracy (najbardziej interesuje mnie wlasnie branza ksiegowosci). W zwiazku z tym pytam sie was: jaki jest najlepszy sposob wysylania cv: przez faks, droga pocztowa a moze osobiscie przejsc sie po danych biurach czy firmach? Jakie sa wasze doswiadczenia by jak najlepiej zaprezntowac swoja kandydature potencjalnemu pracodawcy? bede wdzieczna za kazda podpowiedz

Gość najlepiej najlepiej jak mysle
jesli masz mozliwosc- chyba najlepiej osobiscie - zobacza jak sie prezentujesz, to tez przeciez wazne, jak bardzo jestes komunikatywna- to wazniejsze czasem niz to co napiszesz na papierze :) jak sobie radzisz z jezykiem i moze od razu Cie przyjma :D powodzenia

nie wiem jak jest we Wloszech ale w UK bardziej popularne jest wysylanie maili z CV jako odpowiedzi na konkretne ogloszenie. jesli ktos ma wlasciwe kwalifikacje to sie odezwa. mysle ze w niewiely przypadkach konktakt bezposredni i uroda jest wielkim atutem...

Gość agnesina
dzieki. czekam na dalsze wskazowki

Gość boza_iskra
Ja często wysyłam swoje CV na maila do domów opieki w okolicy z zapytaniem, czy nie potrzebują personelu i paroma zdaniami o sobie. Efekt: dziś dostałam Application Form z jednego domu, w piątek mam Appoitment w innym...

Gość agnesina
dzieki za odpowiedzi. Wlasnie obawiam sie ze wysylanie cv poprzez mail nie jest we wloszech za bardzo popularne szczegolnie w mniejszych biurach jak np studio rachunkowe. tam gdzie teraz robie staz, obserwuje ze na maila zagladaja tylko wtedy gdy np jakas instytucja uprzedza ich ze wysyla dokumenty. ja na razie stosuje droge pocztowa. wczoraj wyslalam pierwsze dwa cv. z jakim skutkiem - zobaczymy. saluti