Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamarama

cera 10-latki,kłopot.

Polecane posty

Gość mamarama

A więc sprawa wyglada tak-zauważylam u mojej córki 10-letniej mnóstwo wągrów na nosie i ogólnie bardzo przetłuszczoną cerę.czy dziecko w tym wieku może używać jakichś kosmetyków do twarzy aby to zlikwidowac?Proszę o radę.

Gość nkbkbb
takie rzeczy to nei kosmmetykami tylko dermatolog. ciut wczesnie na takie problemy.

Gość wcale nie za wczesnie
zaczyna dojrzewac i hormony zaczynaja dzialac, jesli do tego jest wysoka i / lub za gruba to bedzie miala miesiaczke wczesniej niz rowiesniczki, mozna skonsultowac sie z endokrynologiem dzieciecym albo ginekologiem (o dzieciecego jest bardzo trudno) czy wszystko z nia OK, poza tym mozesz kupic jej jakis lagodny zel antybakteryjny do mycia twarzy dla mlodej skory

Gość nkbkbb
wcześnie, nei wczesnie... tradzik leczy sięu dermatologa a nie kosmetykami! One moga wspomagać,a dobry dermatolog może polecicjakisspecjalny sposób pielegnacji skóry.

Gość nkbkbb
Na wągry teżpowinien pomgaćlekarz a niekosmetyczka czy kosmetyki dla cery trądzikowej.

Gość andyx a czym ty
kretynki, a gdzie ona o tradziku napisala? tylko o wagrach i tlustej cerze :O kiedy wy sie czytac nauczycie?

Gość dbaj o to by corka
pila duzo wody i dbala o cere. codzienne mycie woda bez mydla jak najbardziej wskazane, a takze wacikami nasaczonym jakims olejkiem.

a Twoim zdaniem zaskorniki na nosie i tlustawa skora to juz tradzik? moim zdaniem nie, chociaz wizyta u dermatologa oczywiscie jej nie zaszkodzi

andyx a o czym... >> tez naucz sie czytac ze zrozumieniem i nie dawaj liczby mnogiej "kretynki" "wy" :-P

Gość Edi100
Wyklucz z jadłospisu chipsy i czekoladę. Kup Kwas borny ( 3%) i niech córka przciera nim twarz 2 razy dziennie. Kwas borny zapobiegnie dalszemu zanieczyszczeniu i dobrze zakwasi skórę. Do tego do codziennej pielęgnacji włączcie krem pół tłusty, nawet taki dla dzieci. Krem oszuka skórę i nie będzie produkowała tyle sebum. Dodatkowo niech używa peelingu do bardzo młodej skóry ( ziaja ma takie) W wieku dziesięciu lat rozpoczyna się dojrzewanie i różnie ono przebiega. Do problemów skórnych dochodzą szybko przetłuszczające się włosy. Nie panikuj i uspokuj córkę, że to chwilowe i nie musi oznaczać trądziku. Ot, takie prawo dojrzewania.Pozdrawiam:)

Gość Edi100
ups*uspokój:)

Gość mama 10 latki
Odswieze temat. Córka skończyła 10 lat ,jest b.wysoka (jak na rówiesniczki) no i zaczeły sie pierwsze mniejsze i wieksze wpryski na czole, tłuszcza sie włosy czesciej i cera swieci. Mam pytanie co do buzki. Czy to nie zawczesnie aby jej kupic zel oczyszczajacy- antybakteryjny i tonik antybakteryjny? Takie under-twenty- bo to te kosmetyki chyba własnie dla takich dziewczyn (dzieci :-) ) Bo niektóre moje kolezanki stwierdziły ze to za wczesnie i ze jak juz zacznie moja córka uzywac takiego zelu czy toniku to zniszczy sobie cere.Nie zgadzam sie z ta opinia ale chciałabym poznac inne opinie na ten temat.

Gość lalammmiiido
nie za wczesnie.Jak ma pryszcze to niech se używa. To nie te czasy ze kosmetyki moga zaszkodzic.Babcine gadanie.

Gość kiniaminia444
mozesz jej kupić.sa to delikatne kosmetyki.Cery nie zniszcza a moga pomóc

Gość marta naruszewicz
kup

Gość a ja a ja
uzywalabym do mycia tylko zelu do twarzy dla cery z zanieczyszczeniami, za wczesnie jeszcze na kosmetyki; ewentualnie przemywac rumiankiem... nie dermatolog ale dobry lekarz, moze pediatra jesli chodzi o dojrzewanie po to zeby sie upewnic ze wszystko jest ok. Problem im wczesniej dziewczynka dostaje okres tym mniejsza bedzoe kobieta; wiec nawet teraz jesli wydaje Ci sie wysoka jak na rowiesniczki , potem moze juz za duzo nie wyrosnac

Gość do osoby wyżej nade mną
przestań wypisywać bzdury z tym wzrostem:O już nie pierwszy raz czytam te idiotyzmy, że gdy dziewczynka dostaje pierwszą @ to już nie urośnie za wiele:O skąd masz takie bzdurne informacje?

Gość a ja a ja
od lekarza!!!! na pewno nazwiesz go debilem i tak dalej.... jak sie zastanowilam to moje kolerzanki z podstawowki te co szybko dostaly okres teraz wszystkie niskopienne

Gość gość
Ja tylko chcę wypowiedzieć się co do wzrostu. Zarówno ja jak i moja koleżanka byłyśmy osobami, które w klasie jako pierwsze miały okres... Ja mam wzrostu 174 - koleżanka 176 :) zawsze byłyśmy wysokie i tak zostało :)