Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co o tym myslicie.....

Powinno się po weselu dawać gościom ciasto na drogę? Nie robimy poprawin.

Polecane posty

Gość co o tym myslicie.....

Mam kupić tyle ciasta, żeby było do kawy i na deser, czy powinnam zaopatrzyć się w większą ilość ciasta, żeby to potem dać gościom? Jak zrobić tak, żeby dla wszystkich starczyło? Muszę kupić jakieś pudełka, żeby to zapakować? Myślałam, żeby w ogóle nie dawać ciasta, ale pewnie coś i tak zostanie.

Gość dallajlamka
no to nie dawaj,ja zamowiłam w ciastkarni,tora zaoptrzała nasze wesele w słodkosci paczuszki po 11 zł za sztuke,wiec wyszło duzo.Ale dostali je tylko goscie,ktorzy byli na poprawinach.Koszmarnir drogo,ale rodzice uparli się.Zastaw sie a postaw sie...

w naszych okolicach jest taki zwyczaj że sie daje bez względu na to czy są czy nie ma poprawin

U nas jest taki zwyczaj że każda para wychodząca z wesela dostaje ,,na droge flaszke\" natomiast po poprawinach każdy dostaje ciasto oraz owoce

Powinno - nie powinno- to zależy od Was, jeżeli macie za tyle ciasta że możecie dodatkowo sprezentować go gościom to czemu nie :) każdy na pewno będzie się miło czuł :) My dawaliśmy :)

Co do pudełek to na pewno lepiej to wyglada niż w papierze :O my kupowaliśmy pudełka plastikowe, nie były drogie bo kosztowały zalednie 1zł. Wracając do ciasta. Nam ciasta piekła kucharka :) mimo tego, że rozdaliśmy ciasto gościom to i tak zostało go mnóstwo.

Gość kicia34
To zależy od Ciebie Ja np robiłam poprawiny i po nich każdy z gości (tzn rodzina z jednego domu dostała jeden pojemniczek taki jednorazowego użytku po kawałku np 3 rodzajów ciasta) Spotkałam się z tym już też wiele razy - ładnie to wygląda. A tak na marginesie to i tak zostanie Ci dużo ciasta że później będziesz musiała to wyrzucić bo sama tego nie przejesz - to jak już zamawiasz to dokup więcej tak żeby starczyło i daj każdemu.