NatiK 0 Napisano Czerwiec 25, 2007 moj znajomy z Niemiec ma taka ksiazke o odchudzaniu i tam jest napisane,ze wg najnowszych badan orzechy spalaja tluszcz,slyszalyscie cos na ten temat? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość plutka Napisano Czerwiec 25, 2007 jeżeli chodzi o orzechy laskowe to one same w sobie mają bardzo duzo tłuszczu więc nie wiem jak to możliwe żeby jescze dały rade tłuszczykowi na bioderkach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NatiK 0 Napisano Czerwiec 25, 2007 wszystkie orzechy maja bardzo duzo kalorii i sama sie zastanawiam jak one maja pomagac w spalaniu tluszczu,ale w tej ksiazce pisze ze najnowsze badania dowodza ze nie chodzi o licze kaloeii a o indeks glikemiczny spozywanych posilkow,dle mnie to wszystko jakies dziw3ne jest,chcialam sie zapytac czy ktoras z was cos moze na ten temat slyszala Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jatowiem Napisano Czerwiec 25, 2007 orzechy sa BARDZO wartosciowe, to jedne z najlepszych, najbogatszych w skladniki odzywcze produktow, ale nie mozna przesadzac z iloscia, bo zawieraja tluszcz, ale jest to DOBRY tluszcz! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NatiK 0 Napisano Czerwiec 25, 2007 ja tez wiem ze sa odzywcze,maja wiele witamin ktore sa np potrzebne dla wlosow i paznokci,ale jakim cudem pomagaja one schudnac???w tej ksiazce pisze jeszcze ze jak sie je je bez soli to spalaja tluszcz w organizmie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Der Mann Ohne Lolo Napisano Czerwiec 25, 2007 Bzdura, nic dodac, nic ujac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Der Mann Ohne Lolo Napisano Czerwiec 25, 2007 Hehe, no racja, nie ma to jak nie napsiac nic w komentarzu i okreslic swoaj wypowiedz jaka tepa :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NatiK 0 Napisano Czerwiec 25, 2007 moi drodzy no to widze ze nikt o czyms takim nie slyszal,mi tez sie to takie troche dziwne wydaje ale chcialam spytac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nata47 0 Napisano Czerwiec 25, 2007 Dziewczyny orzechy są źródłem białka i zdrowych tłuszczy tzw.NNKT bez których się nie chudnie.Ponieważ są przy okazji wysokokaloryczne mamy na myśli zdrową porcję czyli kilka sztuk dziennie , a nie całą paczkę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NatiK 0 Napisano Czerwiec 25, 2007 Nata 47 dzieki za wypowiedz,bo niektorzy to sie wypowiadaja a nawet nie wiedza za bardzo o czym i po co,dziekimraz jeszcze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Stroken 0 Napisano Czerwiec 25, 2007 cytując Atkinsa \"tłuszcz spala tłuszcz\" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość iki22 Napisano Czerwiec 25, 2007 orzechy maja niski indexs glikemiczny ja jadam na south beach i schudlam 15 kg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano Czerwiec 25, 2007 jakie bym nie zjadla to kibel murowany , na mnie dzialaja przeczyszczajaco Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość paradisom Napisano Czerwiec 25, 2007 to zdrowy tluszcz i nalezy jesc orzechy, pomagaja w walce z tluszczem i cellulitem, bardzo bo zawieraja nienasycone kwasy tluszczowe mega Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nata47 0 Napisano Czerwiec 25, 2007 Polecam do poczytania książkę Ann Louis Gitlemann : \" Jedz zdrowe tłuszcze i chudnij\". cytuję: Zdrowe tłuszcze stabilizują poziom cukru we krwi, dzięki temu nie biegasz co pięć minut do lodówki po przekąskę. A oto 11 przykazań, dzięki którym już nigdy nie będziesz musiał katować się dietami odchudzającymi: 1. Nie pomijaj śniadania. Rezygnując ze śniadań, skazujesz się na wieczne szukanie kawy, słodyczy i napojów słodzonych, które są potrzebne do natychmiastowego podniesienia poziomu cukru we krwi. Po prostu przegryź parę krakersów z pełnego ziarna z masłem migdałowym czy masłem z orzeszków ziemnych i biegnij do pracy. Nie zapomnij zabrać ze sobą pomarańczy na później . Ta mieszanka tłuszczu, białka i węglowodanów pozwoli ci skutecznie działać przez kilka godzin. 2. jedz we wszystkich kolorach tęczy. Pamiętaj, że trzeba jeść warzywa liściaste o ciemnozielonych liściach( sałatę rzymską i kapustę włoską). Nie wolno też zapominać o innych kolorowych warzywach i owocach ( pomidorach, pomarańczach, borówce amerykańskiej), które wraz ze zdrowymi tłuszczami ( olej lniany i orzechy) SA właściwym uzupełnieniem pokarmów o wysokiej zawartości rozmaitych białek ( jajek, drobiu z hodowli naturalnej, chudej wołowiny, ryb, warzyw strączkowych i tofu). 3. Unikaj monotonii. To różnorodność czyni nasze życie ciekawym, im więcej różnych rodzajów pokarmów spożywasz, tym większe jest prawdopodobieństwo, że wraz z dietą otrzymasz wszelkie niezbędne dla zdrowia składniki odżywcze, przeciwutleniacze i fitoncydy, które chronią przed zachorowaniem na serce i nowotwory złośliwe. 4. Unikaj jedzenia dużych porcji makaronu, zmniejsz ilość spożywanego pieczywa i białego ryżu. Są to pokarmy wysokoprzetworzone, węglowodany o wysokim indeksie glikemicznym. Zastąp je posiłkiem złożonym z nieprzetworzonej żywności – brązowym ryżem, małym ziemniakiem w mundurku. A tak przy okazji, alkohol można właściwie traktować jak cukier prosty lub wysokooczyszczony węglowodan złożony. Jeśli masz zatem czasem ochotę na alkohol, powinieneś spożyć mniej innych węglowodanów.100g wina ma tę samą wartość co 17g piwa lub 30g czegoś mocniejszego. Jeśli zamierzasz wypić drinka, zjedz cos wysokobiałkowego lub sięgnij po przekąskę. Nigdy nie pij na pusty żołądek. 5. Jedz duży lunch i nieco mniejszą obiadokolację. Nasze zapotrzebowanie kaloryczne i tempo przemian metabolicznych osiąga szczyt w połowie dnia. Działaj na korzyść metabolizmu, a nie na przekór jego wymaganiom. 6. Twoim napojem z wyboru powinna być czysta woda. Woda zmniejsza uczucie głodu, dzięki niej mózg pozostaje czujny. Nie tylko ludzie uprawiający sport i aktywni fizycznie tracą wodę. Potrzebują jej również ludzie pracujący w suchych i przegrzanych biurach, którzy są stale narażeni na ujemne skutki działania klimatyzacji i każdego dnia tracą ilość płynów równoważną prawie 10 szklankom wody. A zatem 8 szklanek wody dziennie to już naprawdę minimum. Jeśli jednak chcesz osiągnąć optymalne wyniki, powinieneś wypijać co najmniej 12 szklanek płynu na dzień. Herbatki ziołowe, zielona herbata, jedna lub 2 filiżanki kawy bezkofeinowej to doskonałe uzupełnienie posiłków, ale powinny być jedynie dodatkiem o codziennej porcji czystej wody. 7. Staraj się nie pozostawać bez posiłku dłużej niż przez 4 godziny. Jeśli poziom cukru we krwi będzie bardziej stabilny, łatwiej zrzucisz te dodatkowe parę kilogramów. 8.Przegryź cos w południe. Możesz zjeść garść migdałów, nasion dyni,, orzechów cashew lub 30 gramów chudego sera z kawałkiem owocu ( może to być np. jabłko) 9. Nie rezygnuj z deseru. A Ty admin jak już coś piszesz to się zastanów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
k-115-w 0 Napisano Marzec 2, 2009 Czy można schudnąć siedząc przy kompie po 8 godzin dziennie oprócz wekendów?Dziwi mnie to szalenie ale przez miesiąc tą;dietę; internetową zastosowałem i schudłem 8kg.To az niemozliwe ale prawdziwe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach