Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czerwona kokardka

Na kiedy zaplanować ślub?

Polecane posty

Jesteśmy narzeczeństwem 3 miesiące, o ślubie bardzo poważnie jeszcze nie rozmawialiśmy, ale skoro był pierścionek znaczy, że chcemy być ze sobą aż do śmierci. Moje pytanko brzmi: Kiedy jest najlepsza pora na ślub? Od czego w ogóle zacząć?

Witam:) My zaręczyliśmy się na początku czerwca tego roku, a już mamy sale, i prawie zespół:) Oczywiście mamy listę gości, rozplanowane w czasi ekolejne czynności organizacyjne, odbyło się już oficjalne spotkanie rodziców... A slub w maju 2008. Myślę, że rok wcześniej to odpowiednia chwila n arozpoczęcie przygotowań. W róźnych miejscach w Polsce bywa inaczej z terminami, więc warto się zorientować:) Oczywiście można zoorganizować ślub i wesele w 3 miesiące!

3 miesiące to nazbyt szybko, ale 2008 mnie kusi :) Narzeczeństwem jesteśmy 3 miesiące, parą prawie 2 lata, więc myślę, że nie potrzeba zbyt długo oczekiwać na podjęcie decyzji o dacie ślubu. Tylko sama nie wiem czy chcę puch śniegu czy promyki słońca czy też złociste liście w tym dniu. Kiedy Ty planujesz, jaki miesiąc?

Gość dqedqwedqwqwedq
my jesteśmy narzeczeństwem cztery miesiące, jeszcze nie zastanawialiśmy się nad terminem a tym bardziej nad przygotowaniami, ba, gdy jakaś ciocia pytała mnie o termin to zaskoczyła mnie tą bezpośredniością i takim skojarzeniem że jak zaręczyny to musi być od razu konkretne planowanie

oczywiście, że tak. Moja siostra jest zaręczona już prawie 3 lata i na razie nie chcę nawet myśleć o ślubie. Ja też nie chcę się spieszyć, ale takie \"własne\" plany nie wychodzące na razie poza granice naszego związku można mieć :)

a u nas odwrotnie... jesteśmy razem 5 lat. I raczej już od dawna widzieliśmy, że będziemy razm na zawsze... Nawet już jakiś czas temu rozmawialiśy o zaręczynach i mój N. powiedział, że pierścionek który mi ofiaruje ma oznaczać, ze będziemy \"naprawdę\" razem, że chce dać mi wraz z nim \"przyszlość\". Ja mu odpowiadałam, ze ważny jest gest, że będziemy mogli zaczekać na śłub, że ważne są słowa: czy zostaniesz moją żoną... Ale on był stanowczy i wierny swoim poglądom:) Więc gdy padły te słowa od razu zaczęło się planowanie:) i bardzo się cieszę, bo to była jego inicjatywa:) I teraz wiem, że w ciągu niecałego roku będę jego żoną - a nie kiedyś tam... czyli tak jak myslalam też przed zaręczynami:)

jeżeli 84 w Twoim nicku to Twój rocznik, jesteśmy w tym samym wieku :) My nie planujemy, bo wiemy, że plany mogą spalić na panewce. Zawsze wszystko robiliśmy spontanicznie :) Zresztą oduczyłam się planować, ale rozmowy nie są złe.

Nie ma jak wrzesnień :P Słonko pzreważnie jeszcze przygrzew (w zeszłym roku wrezsień i paździrnik były przecudne), ale nie już dotkliwych upałów.

tak mam 23 lata:) hm oczywiście, ja też boję się robić poważne plany... ale u mnie na szczęście od razu okazało się, że nie będzie tylko planowanie ale wprowadzanie planu w życie:) Mamy zarezerwowaną salę (czyli termin, o którym wie cała rodzina), wybrany kościół, prawie zespół.. a na rok przed ślubem to już w sumie nie tylko plany. Teraz nic nie powinno się zmienić... I już się nie boję planować:) mój N. każdego dnia mi pokazuje, że ten dzień naprawdę nadejdzie:)

Cóż za składnia i gramatyka :P ... ale myslę, że sie domyśliłyście co chcialam powiedzieć :)

a ja zawsze chciałam mieć ślub w maju:) i się pewnie uda:D Miesiąc to już kwestia uznania, trzeba też pamiętać jak będzi epasować rodzinie i znajomym. Oczywiści ekto będzie chciał to poukłada swoje plany i zjawi się na twoim weseu, ale jednak dorbze jest planować wesele z myślą o gościach... Nio i oczywiście terminy, często po prostu wybiera się datę, która jest wolna

hm jeszcze jest dużo czasu więc warto coś wstępnie ustalić:) Porozmawiajcie razem, weźcie kalendarz, ustalcie wstępnei 3 daty, ktore wam odpowiadają i zacznijcie szukać sali:) Twój narzeczony może się naprawdę ucieszyć, gdy zobaczy, że podchodzisz do tego rozsądnie:) i oczywiście, że chcesz zostać jego żoną już za rok:)

Dzisiaj z nim porozmawiam na temat ślubu, jestem ciekawa jak on się na to zapatruję. Jak będę miała przedstawiony jego punkt widzenia będzie nam łatwiej podjąć decyzję :)

Hm ale to powinniście RAZEM podjąć decyzję:) W każdym bądź razie- powodzenia!

napisałam przecież, że nam będzie łatwiej podjąć decyzję :) to ważna decyzja zmieniająca zarówno moje jak i jego życie dlatego, nie ma tutaj \"ja\" jest \"my\", zresztą w naszym związku panuję pewna reguła, która wyraźnie mówi o wspólnym wspieraniu się, w końcu tak buduję się związki :)

:) przepraszam, jeśli CIę uraziłam, ale nie było to zamierzone:) Życzę więc powodzenia:) Rozmowa na penwo będzie miła:) Zresztą to ważne ale i wspaniałe decyzje...