Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytajnik23

Kilka pytań do kobietek w ciąży lub doświadczonych mam...

Polecane posty

Gość Pytajnik23

W jakim czasie po zapłodnieniu/zajściu w ciążę ma się podwyższoną temperaturę? Czy test ciążowy zrobiony na 5 dni przed spodziewanym okresem może dać zafałszowany wynik(negatywny)? W ciążę mogłam zajść 11, 18, 21 czerwca, spodziewana miesiączka 30czerwca. Zrobiłam dziś test i wyszedł negatywny a miałam pozytywne przeciucia co do tego, że się udało... Czy też tak miałyście jak chciałyście zajść w ciąże a test był negatywne, że było wam strasznie żal i płakałyście?

Gość bziczek
a zdarzyło się, że byłam na 100% pewna ze to tym razem na TAK. A tu spóźniona miesiączka o dzień i LIPA... Każdy powie, ze najlepiej w ostatecznosci wyluzować..

Gość Pytajnik23
:(((( Smutno mi strasznie... Ale chyba już przyjęłam do wiadomości brak ciąży w tym misiącu, wiem, wiem moje pytania wydają wam się pewnie mocno dziwne ale my z narzeczonym dopiero zaczęliśmy starać się o dziecko i mam małe doświadczenie... Chyba liczyłam na jakieś słowo pocieszenia, albo iskierkę nadzieji...

ja nie wiem jak z temperaturą ale ja miałam niską po terminie miesiączki przed terminem miesiączki może być wynik fałszywy ja tak miałam przeczucia nie miałam żadnego nie chciałam sie nastawiac a udało nam sie za pierwszym razem

Gość Pytajnik23
W sumie staranie się o dziecko było spontaniczne, nie planowaliśmy tego długo i nawet mocno o tym nie myślałam, od kilku dni wydawało mi się jednak, że się UDAŁO i zrobiłam ten cholerny test i moje przeczucia się nie sprawdziły... Wiem, że przyjdzie kiedyś czas, może za miesiąc może za dwa a może za rok, kiedy na teście pojawią się 2 kreski i wtedy bede najszczesliwsza osobą pod słońcem

Gość Pytajnik23
Myszka24 gratuluje i zazdroszcze :)

Gość bziczek
no ja nie będę dobrym pocieszyciele, bo na ciązę czekalismy ponad 3 lata :O I właściwie lekarze nie potrafili powiedzieć co jest nie tak. Full badań i wszystko ok. Nie byliśmy spięci na punkcie dziecka, nie wariowaliśmy, wiec nie podejrzewam jakiejs "blokady psychicznej" czy tego, ze "chciałam za bardzo". Testy owulacyjne też wskazywały owulacje, pęcherzyk pekał prawidłowo i nic.. Aż w końcu Po prostu pewnego razu na teście pokazały sie dwie kreski :) i Też miałam trzęsiawki z radosci :) Gdybym wiedziala, ze przyjdzie mi czekać aż tak dlugo to po pierwsze zaoszczędziłabym na tabsach no i zaczęłabym starania tuz po slubie. Zastanawiam sie czy teraz też powinnam zacząć od razu po porodzie;) Bo fajnie mieć dzieci z małą różnicą wieku... Tak ze 3 latka..

Gość odpowiedzik
Zrobiłam test 3 dni przed spodziewaną miesiączką - wynik negatywny. Dziesięć dni później na teście pojawiły się dwie krechy:) A teraz małe cudo drzemie :) Test bada poziom betahcg, oznacza to, że jeśli stężenie owego hormonu jest wyższe od 25 to wtedy pojawią się dwie kreski. U nieciężarnej hcg wynosi 0. Testy wykazują ciążę bodajże 3 czy 2 tygodniową. Dlatego lepiej zrobić badanie poziomu hormonu jak jest więcej jak 1 to może oznaczać wczesną ciążę.

Gość mika21-
ja zrobilam na 4 dni przed spodziewana @ i juz wyszly II kreski a tempo mierzac rano przed wstaniem mialam 37,3 a podwyzszona tempo nie ma sie od zapodnienia tylko od owulacji jezeli masz taka wysoka juz 18 dni to mozna mowic o ciazy ;) zycze powodzenia!

Gość Pytajnik23
Niektóre z Was Kobietki bardzo mnie pocieszyły :) ale nie robie sobie wielkich nadzieii, czekam spokojnie do okresu, a jak go nie dostanę przez kilka dni(zawsze mam regularne okresy co 30-31dni) to zrobię sobie test z krwi i wszystko będzie jasne... Dziękuje!!