Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość córka szatana

Litanie do Szatana

Polecane posty

Gość córka szatana

Jak zwykły śmiertelnik zinterpretowałby poniższy tekst? Ty nad wszystkie anioły mądry i wspaniały, Boże, przez los zdradzony, pozbawiony chwały, O Szatanie, mej nędzy długiej się ulituj! O Ty, Książę wygnania, mimo wszelkie klęski Niepokonany nigdy i zawsze zwycięski, O Szatanie, mej nędzy długiej się ulituj! Głuchych mroków podziemia wszechwiedzący królu, Lekarzu dobrotliwy ludzkich trwóg i bólu, O Szatanie, mej nędzy długiej się ulituj! Któryś rzucił w pierś nawet najlichszych nędzarzy Skrę miłości, co Raju pragnieniem się żarzy, O Szatanie, mej nędzy długiej się ulituj! Który śmierć zapłodniwszy, swą oblubienicę, Zrodziłeś z nią Nadzieję, szaloną wietrznicę, O Szatanie, mej nędzy długiej się ulituj! Który w oku skazańca zapalasz błysk dumy, Że patrzy z szubienicy wzgardą w ludzkie tłumy, O Szatanie, mej nędzy długiej się ulituj! Który znasz najtajniejsze ziemskich głębin cienie, Gdzie zazdrosny Bóg drogie pochował kamienie, O Szatanie, mej nędzy długiej się ulituj! Który wzrokiem swym jasnym przejrzałeś metale Od wieków śpiące w głuchym mrocznym arsenale, O Szatanie, mej nędzy długiej się ulituj! Który chronisz od śmierci i zgubnego strachu Lunatyków błądzących po krawędziach dachu, O Szatanie, mej nędzy długiej się ulituj! Który starym pijaka kościom niepożytą Giętkość dajesz, gdy wpadnie pod końskie kopyto, O Szatanie, mej nędzy długiej się ulituj! Któryś człeka słabego, by mu ulżyć męki, Nauczył proch wyrabiać i dał mu do ręki, O Szatanie, mej nędzy długiej się ulituj! Któryś piętno wycisnął, co hańbą naznacza, Na czole bezwstydnego chciwca i bogacza, O Szatanie, mej nędzy długiej się ulituj! Który sprawiasz, że kobiet upadłych wzrok pała Uwielbieniem łachmanów i chorego ciała, O Szatanie, mej nędzy długiej się ulituj! Pochodnio myślicieli, kosturze wygnańców, Spowiedniku wisielców i biednych skazańców, O Szatanie, mej nędzy długiej się ulituj! Ojcze przybrany dzieci, których Boga Ojca Gniew i mściwość wygnały z rajskiego Ogrojca, O Szatanie, mej nędzy długiej się ulituj!

Gość BÓG JEST MIŁOŚCIĄ
szatan jest złem , człowieku jesteś opentany!

Gość a no tak to wytłumaczysz
że w pojęciu Boga istotą życia jest cierpienie. Nie czytałeś biblii ? Kto zyska życie straci je. Ten kto straci życie zyska je.

Gość W Zabce jest piwsko w lodowce

Gość Belzebub
O cos o mnie .

Gość A kysz a kysz a kysz

Czytałam całą Biblię Szatana. pełno w niej sprzeczności i braku konsekwencji. W sumie lektura niezła dla ciekawskich, ale nic wielkiego. Biblię Starego i Nowego Testamentu też czytałam. są widoczne różnice w relacjach wydarzeń przez Ewangelistów i pare innych też by sie znalazło (nie pamietam, bo dawno czytałam). Zdecydowanie lepsza lektura od Biblii Szatana. A ta litania? No cóż... ludzie modlą się do wielu rzeczy, niekoniecznie do Boga Wszechmogacego.

Gość Malinaaaaaaaa
dam ci namiery na dobrego egzorcyste

Gość Malinaaaaaaaa
dam ci namiary na dobrego egzorcyste

Gość Malinaaaaaaaa
dam ci namiary na dobrego egzorcyste

Gość Czosnkiem w nia

Gość durnie
to wiersz Baudelaire'a

Gość córka szatana
Myrevin - głupotą to jest brak wiedzy na podstawowe zagadnienia :) 🖐️ wiersz nie miał do was przemawiać tylko chciałam abyście po swojemu go zinterpretowali, ale mogłam się domyślić, że wytężanie mózgu wśród kafeterian jest rzeczą niewyobrażalnie trudną albo nawet niemożliwą.

Gość córka szatana
chociaż jedna osoba (mam nadzieję, że nie zerkając do googli) zna autora tego wiersza.

Gość franek z budowy
Boga ani Szatana nigdy nie bylo, nie ma i nie bedzie !