Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wszechpolka

Jak to jest być w klasie maturalnej?

Polecane posty

Gość tobie nie bedzie to dane
wiec nie zaprzątaj sobie tym głowy 🖐️

nic nie bede miała z wakacji, bo zamiast się cieszyć, ze są wakacje, to martwie się, że w przyszłym roku matura 😭

Gość maturzysta _2007
skończ matura to nic takiego ja tez wybrażałem sobie nie wiadomo co a po maturze stwierdziłem ze nauczyciele przesadzali z nią już od samego gimnazjum , w tym roku rozszerzona często była prostsza niż podstawa , teraz matura to kaszka z mlekiem ;]

Gość maltusia
bardzo fajnie

hahahaha ja wlasnie czekam na wyniki - w piatek beda - nie wiem czy sie cieszyc czy plakac. wszechpolka-normalnie. uczysz sie przez cale I polrocze normalnie i poza tym ze czesto slyszysz o maturze:P to czujesz sie jak zwykle:P gorzej w II polroczu bo sie coraz bardziej wyczuwa te atmosfere.. ja sie najbardziej balam ustnych examow.. ale dalam rade:D powodzenia:)

Gość jak sie bedziesz uczyła to
nie masię czym martwic .

ja też panikowałam przed maturą....ale to nic strasznego. Wystarczy się po prostu UCZYĆ a strach będzie mniejszy. Ja uczyłam się codziennie po parę godzin, a najintensywniej w ferie i święta. Na prawdę. Weekendy robiłam sobie \"luźne\". I moje metody się sprawdziły, bo dostałam się wszędzie gdzie chciałam:) Nie martw się, tylko porządnie naucz.

Gość spoko luz
studniówka, powtórki, słuchanie codziennie od nauczycieli jak to nie jest strasznie, jak trudno się dostać na studia i jakie to potem bezrobocie, w pierwszym semestrze nauka, w drugim same powtórki (u nas chodzilismy juz tylko na przedmioty maturalne), poza tym imprezy, spotkania ze znajomymi. Jak olejesz to biadolenie nauczycieli to będzie luz, bo inaczej na proszkach będziesz musiała funkcjonować jak będziesz brać na poważnie to ich straszenie. A co do nauki to zainwestuj już teraz w testy i vademecum z każdego przedmiotu (oprócz polskiego, mi wystarczyło to co robiliśmy na lekcjach i powtórzenie lektur).

nie...do polskiego najlepiej kupić testy (szczególnie jeśli zdajesz rozszerzony) i jak najwięcej pisać i wypełniać czytania ze zrozumieniem. W tym trzeba się wprawić.

Gość jess ja myslalem ze
wszechpolka ma ze 40 lat 😭