Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maagdallenaa

9 TC a OPALANIE SIĘ - czy dobrze zrobiłam?

Polecane posty

Gość maagdallenaa

Ja mam ważne pytanie - OPALACIE SIĘ w ciąży? Ja byłam na słońcu ok 16:30 a 17:30 teraz pobolewa mnie brzuszek jak nabieram powietrza(9tc) martwię się :( opalałam tylko buzię i ręce brzuszek zakryty...

Gość ale dziecku też jest gorąco
wiec sie nie opalaj tylko siedz w cieniu.

Gość maagdallenaa
Teraz już wiem, koniec ze słoneczkiem. Maleństwo ważniejsze mam nadzieję, że nie zrobiłam żadnej krzywdy :(

jeśli faktycznie opalałaś się w tych godzinach to nie powinno się dziać nic złego, nie leżałaś plackiem przez pół dnia. Brzuch może Cię pobolewać (o ile to nie jest jakiś bardzo mocny brzuch) bo przecież dzieją sie tam \"różne rzeczy\", jesteś jedną wielką fabryką. Nie martw się, a na przyszłość zamiast słońca polecam wylegiwanie się w cieniu, zawsze cię trochę muśnie a poza tym balsamy brązujące. Polecam Ci Johnson&Johnson ja go używam przez całą ciążę i jest świetny. Nie śmierdzi i daje fajny efekt Pozdrawiam

Gość bebe_30
Mysle,ze bol brzuszka zwiazany jest z czyms innym. godziny, o ktorych piszesz sa bezpieczne do opalania, wtedy tez promienie sloneczne sa slabe. niebezpieczne to godziny okolpudniowe, od 12-5. kobiety w ciazy nie powinny opalac sie lezac plackiem,powinny tez unikac opalania brzuszka. pozdrawiam.

Gość po ile macie lat
??? co to za slownictwo: brzuszek buzia słoneczko itp..? żenada

Gość człowiek jest
jest stałocieplny, nic się nie stanie, nie trzeba tylko przesadzac

Gość Angelina Jolieee
w ciązy trzeba unikać opalania, możesz dostać krwotoku

maagdallenaa ja w tym roku tez wystawialam sie na sloncu (urodzilam 1 czerwca). zakrywalam brzuch mokrym recznikiem. Siedzialam sobie pol godzinki a pozniej z 2 godziny w cieniu i znow pol godz na sloncu. Byly dni, ze robilo mi sie slabo juz po wyjsciu na slonce to sobie odpuszczalam. Ale tak to opalalam sie. I maly urodzil sie zdrowy a ja przynejmniej bylam zadowolona bo uwielbiam wylegiwac sie na sloncu :) teraz karmie piersia i tez sie opalam. tylko zaslaniam recznikiem piersi :)