Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Być może stażystka

Staż a urlop - pytanie

Polecane posty

Gość Być może stażystka

Witam! Mam mały problem i w związku z tym proszę Was o pomoc. Jutro mam rozmowę kwalifikacyjną w sprawie stażu w firmie państwowej. W zasadzie jestem gotowa do pracy jako stażystka, jednak mam zarezerwowane wczasy - tydzień we wrześniu i zastanawiam się, co zrobić. Powiedzieć od razu jaka jest sytuacja i dać pracodawcy do rozważenia, czy mnie przyjąć, czy nie? Czy wyskoczyć z koniecznością wzięcia tygodnia wolnego dopiero w sierpniu? A może jest jeszcze jakiś sposób? Proszę o pomoc. Potrzebuję pieniędzy na urlop, więc staż by się przydał. Nie chcę podejmować chwilowo pracy z prawdziwego zdarzenia, bo po 2 miesiącach raczej mi urlopu nie dadzą. Liczę na Waszą pomoc.

Gość Być może stażystka
Czyli wyłożyć od razu kawę na ławę, powiedzieć, że sytuacja wygląda tak i tak i tylko patrzeć na reakcję? No chyba, że jest jeszcze opcja przerwania stażu, jeśli mi nie będą chcieli dać urlopu ... Kurde, ciężka sprawa.

Gość Być może stażystka
No to lol ... Myślałam, że wtedy po prostu wyrejestrowują mnie na 90 dni z urzędu pracy ... No ale jeśli tak mówicie to pozostaje mi tylko przedłożyć pracodawcy kawę na ławę.

Gość tez stazystka
po każydym przepracowanym miesiacu przysluguja ci 2 dni wolnego.

Gość Być może stażystka
Wiem wiem, czyli do września będą mi przysługiwać 4 dni ... a to trochę za mało, by wyjechać na urlop ... masakra.

Gość dziewczyno nerw ci puscil
no wiesz, zastanow sie czy lepiej wyjechac na kilka dni, czy moze zostac na stazu, ktory w przyszlosci moze zaowocowac praca na stale????

Gość dziewczyno nerw ci puscil
a moj nik to z innego watku:D

Gość wefcecde
sprobuj sie dogadac zeby ci przyznali urlop od razu,za nastepne miesiace,wtedy do tych 4 sobie dodasz za nastepne miesiace...

Gość Być może stażystka
Tu akurat gdzie mieszkam jest w tym momencie sporo ciekawych ofert pracy i nie wiem, czy lepiej złożyć CV do różnych 10 miejsc i poczekać, czy przyjąć ofertę stażu, czy co ... Różnica jest taka, że pracę miałabym w sklepie a staż w biurze. A ten urlop jest dla mnie baaardzo ważny, bo planowałam go z facetem swoim od roku. Jestem z nim już 5 lat prawie i to miałyby być nasze pierwsze wakacje we dwójkę.

Gość wefcecde
idz na kase, tam mozesz sobie ustalac kiedy chcesz pracowac a kiedy nie

Gość Być może stażystka
Za wszelką cenę chcę uniknąć kasy ... Podobnie jak bycia wyzyskiwaną w sieciówkach typu McDonalds.

Gość hejkasdfgdfgdfg
nie martw się ja właśnie od 1 .06 jestem na stażu i w umowie(każdej) o staż jest napisane że po przepracowaniu 30 dni nalezy się 2 dni urlopu. więc po prostu nie wykorzystuj go przez wakacje a we wrześniu uzbiera ci się ten tydzień