Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

stała czytelniczka

Mam pytanie do speców komputerowych

Polecane posty

Chiodzi mi o mojego kompa. Jakiś czas temu miałam przy okazji zamontowania nagrywarki dvd, wymieniane wiatraczki przy procku i karcie graficznej i od tego czasu komp mi się wyłącza. Oddawałam go do serwisu, ale szanowny pan nic tam nie mógł znaleźć, że niby wszystko ok. Uaktualnił niby BIOSa. A jak przynosze do domu, to pochodzi różnie, pół godz. 6 godzin, kilka minut i się na nowo załącza. Zrobiłam format, bo też tak zalecił serwisant, ale w sumie nic to nie pomogło. Jak tylko chcę obejrzec zdjęcia lub objerzeć film z płyty czy też po prostu mam uruchomione kila stron netu, to komp się wyłącza. Płyta cd lub dvd jest bardzo gorąca, jak ją wyjmyje z kieszeni. Czy możecie mi poradzić co mogę jeszcze zrobić, albo co to ewentualnie może byc?

Przyczyn może być dużo skoro mówisz ze problem pojawił się po zamontowaniu nagrywarki to być może ona jest problemem, lub zasilacz nie wyrabia. Jeżeli nie masz już zaufania do tego serwisu rozkręć sama jednostkę i zobacz czy na wiatrakach nie ma czopów od kurzu, lub sprawdź programem SpeedFan temperaturę procesora i karty graficznej

PS sorki nie doczytałem przy okazji miałaś zmianę wiatraczków może pan serwisant zamontował za słabe lub zapomniał o pascie termoprzewodzącej

dzięki Dark_coyot za odpowiedź na mojego posta. Też się już nad tym zastanawiałam, tzn. nad pastą. A temperature procesora serwisant też (podobno) sprawdzał za pomocą SpeedFan, według niego była ok. Ale kilka razy weszłam w BIOSa i tam pokazywał temp. blisko 70\' Czy to oznacza, że procesor ma za słabe chłodzenie?

No to masz już prawdopodobnie rozwiązany problem, albo za słabey ten wiatrak procesora, może go coś blokuje, albo brak tej pasty. Lepiej nie używaj już tego komputera i zanieś go jak najszybciej do serwisu niech naprawiają

:O no właśnie, czyli czeka mnie znowu zatarganie poraz enty kompa do serwisu, szok. Jestem na nich wkurzona, bo zaniosłam w sumie sprawny sprzęt, a teraz od miesiąca się z nimi szarpie i wkurzam, przy każdym wyłączeniu. Najgorsze jest to, że mimo, że się nie znam na tym, to mówię facetowi, co podejrzewam, że może być, a on się patrzy na mnie jak na.. hmm... powiedzmy kosmite. dzięki chłopkai za porade 🖐️

Gość ////////////