Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama na wychowawczym

koniec wychowawczego i starania o nowa dzidzia

Polecane posty

Dziewczyny napiszcie jak to jest w praktyce niedlugo konczy mi sie wychowawczy, raz pragne pojsc juz do pracy, tesknie za ludzmi :-P za praca itp-a pracowalam do samiusienkiego konca, z drugiej strony chcialabym miec rodzenstwo dla mojego synka, wiem ze jeseli teraz sie nie zdecyduje , to decyzje bede odkladala i odkladala i moj syn zostanie jedynakiem... prosze o wypowiedz mam ktore wlasnie tak zrobily, albo maja w planach :) z gory dziekuje za odp i pozdrawiam :)

Gość wielki cycor
to zajdx, odwalisz to i bedziesz potem juz mogła do końca życia pracować - inaczej za rok-dwa znowu to wszystko rozbabrzesz

Gość Miffy
Hej! Moj synek za miesiac konczy rok.Od pazdz.bedziemy starali sie o druga dzidzie.Powiedzialam sobie kiedys ,ze do 30stki urodze dwojke.

Miffy ja mam tak samo :) zycze owocnmych staranek 🌻 moze jeszcze wypowie sie mama, ktora miala ciaglosc w wychowawczym?

Gość podnoszetylko
upup

Hej. Ja do końca sierpnia 2006 miałam wychowawczy i umowe, w kwietniu tego samego roku zaszłam w ciążę, a od września poszłam na chorobowe. Szef się wściekał jak diabli, ale byłam powyżej 3 miesiąca i chroniło mnie prawo, musiał przedłużyć mi umowę. Obecnie jestem bezrobotna bo po macierzyńskim nie było szans na wychowawczy ani na pracę. Niczego nie żałuję, mam cudnego synka. A o szefie mogę powiedzieć tylko tyle, że kupa chama bo jak się pracuje to jest świetnie, a jak kobieta jest w ciąży to wynocha. Staraj się o dzidzię bo jak się odwlecze to później już się nie chce wracać do pieluch i nieprzespanych nocy.

Gość weszka
wanka, nie dziwię sie szefowi, jak pod rzad bierzesz parę lat urlop, to on z ciebie wielkiego pożytku nie ma jakby chciał byc taki dobry, to co i rusz zatrudniałyby sie u niego babki, które ledwie zaczną pracować , a juz - pierwsze , drugie , trzecie dziecko, na kazde wychowawczy, przeciez to nie jest ogranizacja charytatywna

Ja bym zrobiła z 2 lata przerwy między pierwszą i drugą ciążą, ale to ze względu na to, żeby organizm zdążył dobrze odpocząć i wrócić do normy zanim znów go obciążę.

tak w tych czasach najlepiej byc sluzacym psem dla szefa... kolezanka dobrze zrobila, jak chciala zajsc w 2 ciaze to miala prawko, kto jej zabroni? zeby tylko takie ludzie mieli problemy..... nam niebawem wolne tez sie konczy i juz planujemy kolejna dzidzie :) tez mam zamiar przejsc na L4 , pracuje w rodzinne firmie, ostatnio za bardzo wciagnelam sie w sprawy firmowe i urodzilam miesiac przed terinem, teraz mam zamiar wypoczywac ile sie da, mi tez sie wkoncu cos nalezy :-D pozdrawiam ufliczku-jezeli nie masz nic madrego do powiedzenia to prosze nie wypowiadaj sie , gdzie nie wejde tam ty i twoje blyszczace madroscia i kultura osobista odpowiedzi, takich pan my tu nie chcemy...