Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nineq

CUDA NA ZAPARCIA I NA CELLULITIS

Polecane posty

Gość Nineq

Witam wszystkich, którzy dążą do niższej wagi i pięknego ciałka:) Widzę, że wiele z was męczy się z problemami takimi jak cellulitis i spowodowanymi przez dietę zaparciami. MAM DWA GENIALNE SPOSOBY NA LADNIUSIE I GLADZIUTKIE NOZKI, UDA I DUPCIE oraz JEDEN SPRAWDZONY WIELOKROTNIE SPOSOB NA ZAPARCIA. => NA ZAPARCIA: 1. Ruszyć dupcie sprzed kompa i isc do sklepu ze zdrowa zywnoscia. Poprosic mila pania lub pana ekspedienta o woreczek siemienia lnianego. Zwyklego, bron boziu nie mielonego. Najnormalniejsze w ziarenkach. Kosztuje tak do 2 zl. 2. Przesypać ziarenka do czegoś wygodniejszego niz woreczek:) 3. Wieczorkiem, na chwileczke przed pojsciem spac wziac szklanke i lyzke kuchenna. Do szklanki nalac mineralnej. Nabrac na lyzke siemienia lnianego i wlozyc ja do buzi. NIE GRYZC!!!!!! Popic siemie woda i polknac. Nie gryzc!!! powtarzam na wszelki wypadek:) Jezeli ktos ma bardzo duze problemy z zaparciami to moze polknac 2 lyzki siemienia lnianego. Cala impreza powinna ruszyc po okolo tygodniu od rozpoczecia kuracji:) Polega to na tym, ze ziarenka siemienia dzialaja jak szczotka i czyszcza jelita. Nie sa trawione tylko wydalane razem z kupcia. Nie trzeba ich liczyc do limitu kalorii bo nie sa trawione. => NA CELLULITIS: Terapia wymaga dwóch kroków, stosowac sie ja powinno max do dwoch razy w tygodniu. Krok 1: Peeling kawowy. Do szklanki wsypujemy 3-4 lyzeczki zwyklej fusiastej kawy i zaparzamy to w jak najmniejszej ilosci wody. Czekamy az wystygnie. Dodajemy do tej kawki troche zelu pod prysznic badz oliwki badz balsamu. Po kapieli robimu sobie ta mieszanka peeling. UWAGA: Brudzi to niemilosiernie cala wanne. Ale dziala ujedrnajaco. Tu chodzi o kofeine. Trzeba sie tym nacierac z debre 10 minut. Krok 2: Olejkowanie/foliowanie Potrzebne: zwykly balsam do ciala, olejki eteryczne: grapefruitowy, rozmarynowy, jalowcowy, cynamonowy, folia spozywcza (przezroczysta), cieple gacie ktorych nie zal, koc elektryczny (albo koldra, albo zwykla koldra i termofor czy poduszka elektryczna). Do naczynia niwielkiego (moze byc kubek po jogurcie) wlewamy tyle balsamu, zeby starczylo na zabalsamowanie sie od kostek po talie. Dodajemy kilka kropel olekow (mozna mieszac), w tym nie wiecej niz 7 kropel cynamonowego (trzeba go dawkowac ostroznie, bo ma dzialanie cholernie rozgrzewajace). Dokladnie mieszamy, wsmarowujemy to w siebie od kostek w gore, po czym owijamy sie (tez od kostek w gore), folia - najpierw jedna noga, potem druga, potem biodra i brzuch. Owijamy sie dosc grubo (nie jedna warstwa, tylko ze dwie minimum) i nie sciskajac, ale tez nie bardzo luzno. Wciagamy cieple gacie, i jak polmumia zasuwamy na lozko pod koc elektryczny (alno koldre z termoforem). Lezymy tak przynajmniej godzine, a najlepiej dluzej. Pocimy sie jak cholera, po czym jesli ktos ma w domu rower albo stepper, moze jeszcze pozasuwac w tej folii. Wypaca sie przede wszystkim nadmiar wody, to prawda. Ale olejki naprawde dzialaja na przyspieszenie spalania tkanki tluszczowej, a poza tym niesamowicie taki zabieg wygladza skore. Mam nadzieje, ze wytlumaczylam wszystko bardzo dokladnie :) . Aha, jak chodzi o te olejki, to musicie sie upewnic, ze sa to naturalne olejki eteryczne, a nie jakies kompozycje zapachowe do kominkow i moga miec kontakt z cialem. I uwaga na olejek zynamonowy-jezeli macie wrazliwe naczynka na nogach, to uzywajcie minimalna ilosc.

Gość malusinka
Ja do tej kawy dodaje jeszcze gruboziarnista sol. a potem masazyk jeszcze z oliwka z ziaji:)

Gość walezka
wszystko fajnie ale po tym peelingu jest taki syf w lazience ze ho ho :D

Gość Nineq
Ale to chyba najmniejszy problem ;) Ja wczoraj robilam i nawet dosc czysto mi to wyszlo. Tylko wanna cala byla jakby ja ktos obesral na czarno ;) za to skora na nozkach....mmmmmm gladziutka jak dupcia niemowlecia :)

Gość kurcze a ja
do tych ziarenek siemienia nie jestem przekonana :-o w sumie sama nie wiem czemu ? glupie pytanie moze ale czy mozna to przedawkowac albo cos? jak dlugo jesz to siemie i faktycznie dziala caly czas czy to tak jednorazowo na pozbycie sie zlogow?

Gość Nineq
To dziala caly czas. Nie wiem, czy mozna przedawkowac, bo po prostu to sie wydala w calosci:)

Gość a jja zapytam
z tym siemieniem to prawda! ja jakiś czas temu wypróbowałam taką mieszankę chyba nawet z tego forum, w niej było m.in. siemię. Codziennie wieczorem 2 łyżki stołowe zalewałam ciepłą wodą i jadłam (tzn. łykałam bez gryzienia) i wcale nie musiałam czekać na efekty tydzień:) Jak ktoś jest zainteresowany to mogę podać skład tej mieszanki.

Gość kurcze a ja
pewnie - pisz :) !

Gość mad world
no pewnie, ze podaj! :)

Gość ja mam zamiar do tych
okładow pod foliowanie dodac (bo tak gdzies czytalam) kawe. podobno lepszy efekt niz z samym balsamem i olejkami. jak kupowalam olejek cynamonowy i szukalam info to wszedzie pisza ze na celulit to jest chyba cyprysowy dobry a nie cynamoniowy. kupilam oba na wszelki wypadek... ;) a czy olejek z balsamem moze byc jakimkolwiek balsamem? bo sprzedawca olejkow powiedzial mi ze to musi byc jakis specjalny olej bazowy czy jakos tak sie to nazywalo.

Gość ja mam zamiar do tych
podaj, podaj skład tej mieszanki. :D

Gość a jja zapytam
mieszanka: siemię lniane otręby przenne płatki owsiane mięta pieprzowa skrzyp żelatyna spozywcza wszystkie składniki mieszamy w proporcjach 1:1, skrzypu dodajemy 1/10 a żelatyny szczypte mięte i skrzyp przed zmieszaniem najlepiej zmielić zamiast kolacji wsypać do kubka czubata łyżkę lub dwie ( w zalezności od tego jaki rozepchany jest żołądek) zalać dwoma/trzema łyżkami przegotowanej wody i dodać łyżeczkę miodu, wymieszać, spożyć i popić dwoma szklankami wody po pierwsze działa bo pęcznieje w żołądku i nie czuje się głodu, po drugie zdrowe, wpływa na poprawę trawienia ( nie mylić z przeczyszczjącymi specyfikami) i jest tanie. tabletki wypełniające żołądki kosztują z kilkadziesiąt złotych na miesiąc a tu za max 10zł jest tego na cały rok:d a od siebie dodam, że ja nie dodawałam mięty (nie lubię), żelatyny też nie, a skrzyp z torebki ekspresówki. Poniewaz byłam na diecie odchudzającej, to miodu też nie dodawałam, choć na pewno o wiele smaczniejsze by to było. Wodą zalewałam, żeby zrobiła się papka, a nie, żeby składniki pływały w niej. Nie należy to do najsmaczniejszych, ale da się zjeść bezx większych problemów;) A efekty są:) Pozdrawiam.

Gość aroma
najlepsza mieszanka na cellulit to olejek jalowcowy - 3 krople rozmarynowy - 1 kropla geraniowy (lub grapefruitowy) - 1 kropla rozmieszane w nosniku (oliwa z oliwek, olej ze slodkich migdalow) juz po 2 tyg. widac efekty !!!

Gość kurcze a ja
faktycznie mieszanka wybuchowa ;)

Gość Nineq
Do a jja :) Fajna ta mieszanka, tylko dziala na nieco innej zasadzie, bo po prostu dostarcza blonnika. Moja wersja po prostu czysci jelita:) A do foliowania mozna dodac kawy, ale to bez peelingu, bo mozna przesadzic z kofeina. Ja dodaje do balsamu ujedrniajacego z plusa po 5 kropli olejku grejpfrutowego i cynamonowego i taka zawinieta spie cala noc. Olejek cynamonowy dziala rozgrzewajaco, wiec trzeba uwazac, zeby nie przesadzic.

Gość i cala noc tak spisz
o rany! a nie rozgrzeje cie za bardzo?

Gość i cala noc tak spisz
zrobie sobie ta mieszanke ale bez zelatyny... bleee... :P

Gość Nineq
jak spie to nie czuje. ale naprawde trzeba uwazac na ten olejek!!!!! ja juz jestem przyzwyczajona, poza tym to po jakims czasie sie czesciowo wchlania. mi nie zaszkodzilo do tej pory.

Gość podnosnik
bo ciekawe

Gość Nineq
Macie moze jakies swoje sposoby na wyzej wymienione uniedogodnienia?

A powiedz mi czemu nie gryźć siemienia lnianego? Ja jem 3 lyzki dziennie i zawsze gryzę i pozniej popijam. Jaka jest roznica w działaniu? ? ?

Gość Nineq
nie gryzc dlatego, ze ludzkie enzymy nie trawia tej otoczki ktora jest na ziarenku siemienia, a kiedy je pogryziemy to moga sie dostac do wewnatrzi zaczynaja trawic. a w lykaniu calego siemienia nie chodzi o dostarczanie blonnika, tylko o to, ze ono dziala jak szczotka i jest wydalane razem z kalem. jak je pogryziesz to zadziala w inny sposob, po prostu zawiera zdrowe tluszcze i blonnik i wspomaga trawienie, tylko jest dosc kaloryczne:) mam nadzieje ze jasno w miare wytlumaczylam:)

Gość ja dzis zrobiłam
sobie tą mieszanke. tylko zmodyfikowałam ją. siemię lniane + otręby owsiane + mięta suszona (wysypałam zawartość herbatki) + zawartość herbatki SLIM RED. korciło mnie żeby gryzc, ale jakos sie udało. gdyby nie ta herbatka RED SLIM to byłoby całkiem niezłe. nienawidze takich herbatek, nie wiem co mnie skusiło zeby ja dosypac. zjadłam to z godzine temu. popiłam pół litrem wody i normalnie zaczyna mnie... zaczyna mi sie cos robic w brzuchy... czuje ze zaraz zacznie sie wielkie sra..e. :P

Gość jak wam sie ta folia
nie zeslizguje z ciala? balsam z olejkami jest bardzo sliski. zawinelam sie a pochwili z brzucha mi sie zesliznelo, z tylka tez. nogi w miare jescze...

Gość Nineq
Mi sie na poczatku tez zwijala, ale nabaralam wprawy w zawijaniu i teraz jest lepiej. Powodzenia dziewczynki, mam nadzieje ze moje recepty komus pomogly:)

Gość pusz upek

Gość Nineq
czemu nikt tu nie pisze? ;(