Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nineq

CUDA NA ZAPARCIA I NA CELLULITIS

Polecane posty

Gość no to ja napisze
wczoraj zjadłam siemie. 2 łyżki połknęłam koło 17 i popiłam wodą. koło 1 w nocy zadziałało!

Gość dodamże
siemię lnu w nadmiarze bywa toksyczne

Gość a ile to nadmiar

Gość Nineq
tez bym chciala wiedziec co to nadmiar;) i w jakim sensie toksyczne???? tak szybko podzialalo? nie mow, ze cie przeczyscilo, bo z takim dzialaniem sie jeszcze nie spotkalam....

Gość Nineq
takie coś znalazlam na temat siemienia: Siemię lniane to nasiona lnu zwyczajnego, ma właściwości lecznicze (lek śluzowy, powlekający), zawierają do 39% tłuszczu, ok. 25% białka. Wywar z nasion można pić przy dolegliwościach układu pokarmowego i suchym kaszlu. Len to jedna z najstarszych roślin uprawnych o nieocenionych wartościach zdrowotnych. Częste jedzenie siemienia lnianego (minimum 10g dziennie) chroni przed takimi chorobami jak: miażdżyca, nadciśnienie, zawał serca, udar mózgu, zaćma. Zapobiega pewnym rodzajom raka: piersi, błon śluzowych, macicy, prostaty i jelit. Osłania przewód pokarmowy (szczególnie żołądek) i działa przeczyszczająco. Stosuje się go w stanach zapalnych układu pokarmowego, w zaparciach, przy nieżytach dróg oddechowych. Obniża poziom cholesterolu i działa regenerująco na błony śluzowe. Wspomaga trawienie dzięki dużej zawartości błonnika. Zewnętrznie rozdrobnione nasiona można stosować w postaci okładów na ropnie i wrzody, które szybciej się goją. Siemie lniane jest bogate w takie składniki jak: witamina E, cynk, kwas tłuszczowy omega-3, fitosteryny, flawonoidy, fitoestrogeny. Siemie lniane można zmielić np. w młynku do kawy, oraz zamknąć do szczelnego słoika. Szczelne zamknięcie jest bardzo ważne, ponieważ olej zawarty w nasionach łatwo się utlenia. Zawsze należy przygotować taką porcję którą możemy w krótkim czasie zużyć. Nie powinno się zbyt długo przetrzymywać już zmielonych nasion. Można dodawać zmielone nasiona lnu do sałatek i surówek lub spożywać je na surowo popijając dużą ilością wody. Rozdrobnione w młynku nasiona lnu pomagają przy zaparciach. 1-2 łyżki zmielonego siemienia zalewa się niewielką ilością ciepłej wody, a gdy napęcznieje, dodaje 2 łyżki otrąb pszennych. Siemię lniane jest również zalecane przy nadciśnieniu i zbyt wysokim poziomie cholesterolu. Zawiera bowiem sporo lecytyny, która pomaga usunąć z organizmu nadmiar "złego" cholesterolu. Dwie łyżki siemienia należy lekko podprażyć (pod przykryciem) na suchej rozgrzanej patelni, zlepić nasionka odrobiną miodu i zjadać niczym sezamki. nic nie pisza o toksycznosci.....

Gość bo ty
siemienia to ty jesteś i masz siano w głowie!!!!!!!

Gość Nineq
???

Gość upsiarz

Gość co to miało znaczyć
??

Gość co to miało znaczyć
chyba mialo byc toksyczna a nie siemienia 👄

Gość Nineq
no sama sie zastanawialam co tamta pani miala do mnie osobiscie. czekam na konkretne zarzuty co do moich wypowiedzi.

Gość u p

Gość pusz upek

Gość ...- -...
podnosze

Gość poczytałam sobie
wasze sposobiki- wcielę je w czyn - dzięki

Gość ...- -...
up

Gość podnosnik

wszystko sie zgadza,peeling z kawy zadziala owijanie w folie+olejki+kawa tez zadziała bo inaczej byc nie moze a najlepiej zadziała/ razem z kawa i olejkami/ rozdrobniony bluszcz zimozielony to dopiero jest mieszanka ,nie tylko na cellulitis ale tez wyszczuplająco

Gość Nineq
a ten bluszcz nie powoduje uczulenia? gdzie takie cos mozna nabyc?

Gość tumtum
a gdzie szukac tego bluszcza

Gość tumtum
czy ten bluszcz mozna dostac w zielarskich sklepach

Gość tumtum
jesli moge zapytac ,ktory zestaw tych kropelek jest najskuteczniejszy i najszybszy w dzialaniu .Jestem tu nowa -witam wszystkich-noi chcialabym cos na brzuszek duzy i duza pupe

Gość tumtum
oj chyba zle trafilam czyzby nikt tu nie bywal?????

Gość Nineq
bywa, bywa, ale dopiero sie zrobilo na tyle chlodno, ze sie nie boje kompa puscic:) zestaw kropelek.... cynamonowy-rozgrzewajacy grejpfrutowy, cedrowy, cyprysowy, geraniowy-zwalcza cellulitis:) prosimy bardzo:) ponawiam pytanie o ten bluszcz:)

Gość Nineq
zaznaczam też, że same olejki i kawa nas nie odchudzi- ruch jest konieczny! inaczej nic z tego nie bedzie oprocz jedrniejszej skory...

Gość tumtum
witam wszystkich --kropelki juz mam nawet kupilam ten zestaw ziol i bede zagryzac

Gość tumtum
jeszcze mam pytanko czyten zestaw ziol --jest przeznaczony o jakiejs godzinie i czy po jedzeniu czy przed i o jakiej porze/rano czy inna pora/

Gość stilltryin
Od 6 dni wyprozniam sie 2 razy dziennie mimo iz jem malo. Zaczelam pic 2 razy dziennie szklanke soku z marchewki. Jak wypije zawsze po 20-25 minutach ide do kibelka.

Gość Nineq
na kazdego dziala ci innego:) jezeli chodzi o te ziolka, to albo rano na czczo albo wieczorkiem, przed spaniem:)