Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nineq

CUDA NA ZAPARCIA I NA CELLULITIS

Polecane posty

a czy siemię lniane ogranicza jakoś wchłanianie różnych substancji? np. pigułek antykoncepcyjnych?

Gość Nineq
nie wiem, lepiej zapytaj lekarza albo farmaceuty:)

Gość znawczyniiii
DZIEWCZYNY KUPCIE SOBIE NA ALLEGRO MASAZER TAKI Z RĄCZKĄ. JA PO WIELU PROBACH W KONCU COS ZNALAZŁAM. DO TEGO STOSOWALAM KREM EVELINE 3 D. POLACZENIE TYCH DWOCH RZECZY SPRAWI ZE POZBEDZIECIE SIE CELULITU. NIC INNEGO WAM NIE POMOZE. JA JUZ BYLAM ZREZYGNOWANA ALE W KONCU COS ZNALAZŁAM.!!!!! po miesiacu zobaczycie widoczny ubytek celulitu. TE WSZYSTKIE MASECZKI I INNE ZABIEGI SĄ DO D...ALBO [ROFESLOJNALNE ZABIEGI ALBO TEN MASAZER WAM POMOZE. TRZEBA REGURALNIE MASOWAĆ MIEJSCE Z CELULITEM. TO CO WAM POLECAM JEST PORÓWNYWALNE Z PROFESJONALNYMI ZABIEGAMI. TEN KREM EVELIN JEST SUPER, JUZ PO PIERWSZYM RAZIE BEDZIE WAS PIEKŁA PUPA CO OZNACZA ZE KREM DZIAŁA. JA JESTEM SZCZESLIWA ZE ZAINWESTOPWAŁAM W TO SWOJ CZAS I PIENIADZE. !!! http://www.allegro.pl/item216232357_super_ma sazer_ujedrania_dobry_na_kregoslup.html

Gość Nineq
reklama? bo widzialam taki sam wpis na kilku topikach.... ze eveline ma dobre kosmetyki to wiadomo, ale masagery mozna kupic w kazdym sklepie, niekoniecznie na alegro...

Gość tumtum
witam chyba rzadko tu ktos bywa ,a ja mam tyle pytan!!!!

Gość tumtum
mam pytanie do--ajja zapytam-kochanie podalas spis ziolek 1/czy nie mozna tych ziolek poprostu zaparzyc? 2/skladniki 1:1 a skrzyp 1:10 tz 1porcja skrzypu na 10 porcji pozostalych ziolek czy odwrotnie ?bardzo prosze odpisz poniewaz wyjezdzam na urlop w sobote i nie bede miala dostepu do kompa ,a chce na urlopie przetestowac te ziolka

Gość Nineq
to moze ja odpowiem;) skrzypu ma byc 10 razy mniej niz kazdego innego skladnika;) jezeli innych ziolek dajesz lyzke, to skrzypu 1/10 lyzki;) mam nadzieje ze jest jasno;) poza tym jak ktos ma pytania to zapraszam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość tumtum
witam wszystkich-nineg- dziekuje za odpowiedz .malo tu jest bywalcow moze po urlopach bedzie wiecej wiec serdecznie pozdrawiam i zycze milych urlopow

Gość Nineq
podniose, moze sie komus przyda

genialny ten topik, a ja sie w folie zawijałam, ale z takimi kremami specjalnymi, ale spróbuje olejków... ja się zawijam na 45-60 minut, ale wtedy ćwiczę... nieważne co byle się rozgrzać bardziej... ide ten piling z kawy zrobić papatki....

Gość Nineq
Ta powtorke z rozrywki tylko dlatego ciagle podnosze, zeby nie wyrastaly masami topiki pt: "mam zaparcia' albo "co na celulitis".

Gość moja mamaaaaaa
stosowała te siemie lniane i przytyła od niego kilka kilo

Gość Nineq
od samego siemienia na pewno nie przytyla, nawet jesli zjadla ta lyzke to ona ma raptem 60 kcal jezeli je pogryziesz, od tego sie nie przytyje.... przypominam ze 1 kg=7000 kcal czyli po naszemu trzeba spozyc 7000 kcal zeby przybyl kilogram masy ciala.

Gość jaaaaaaaaaaaaaaa
up:)

Gość tumtum
widze ze nie ma po urlopach ludzi a ja mam pytanko czy ten balsam EWELIN caly mieszac z olejkami? bo tam pisal ktos ze po 7 kropli tylko nikt nie napisal ile tego balsamu prosze o odpowiedz :)

Gość Nineq
tyle balsamu, zeby starczylo na cale nogi i pupcie:)

Gość tumtum
dzieki za podpowiedz

Gość tumtum
tu nikt prawie nie bywa

Gość brenaaaaaaaaaaa
mam pytanie odnosnie siemienia lnianego, czy to jest typowy srodek przeczyszczajacy? bo jak wiadomo Leki przeczyszczające używane przewlekle upośledzają czynność jelit i sprawiają, że po odstawieniu ich problemy z zaparciami mogą mieć poważniejszy charakter :/ czy bez obaw moge jutro isc do sklepu go kupic.. i jesc?

Gość Nineq
siemie lniane nie jest produktem przeczyszczajacym!!!! Nie dostaje sie po nim biegunki, ono po prostu wymiata jelita. nie dziala tak jak herbatki, ktore rozleniwiaja jelita, ono po prostu jest pokarmem wysokoresztkowym, ktory pomaga jelitom sie oczyscic. zreszta polecam wpisanie w googlach hasla "siemie lniane" i poczytac:)

Gość brennaaa
dzieki:)

Gość Nineq
A to dla leniuszkow:) Siemię lniane jest spożywane najczęściej po namoczeniu ziaren całych, lub rozgniecionych. Może to być również wywar, lub postać zmielona, jako dodatek do wielu rodzajów potraw. Praktycznie nie ma smaku, ewentualnie przy postaci zmielonej, jest to posmak delikatnie gorzkawy. Siemię jest spożywane nie tylko przez człowieka, ale także dodawane do karmy zwierzęcej, np. dla psów, aby przeciwdziałać zaparciom. W układzie pokarmowym działa łagodząco przy bardzo wielu objawach, czasami nawet przy przeciwstawnych. Stosowane jest przy biegunkach lub zaparciach, a także zapobiegawczo, dla zapewnienia prawidłowej perystaltyki jelit. Szczególnie cenione przy wszelkich nieżytach i nadkwasotach, a nawet wrzodach. Spożywane także w celu dostarczania organizmowi wielu cennych substancji, jak mikroelementy, oraz cholina, znajdująca się w lecytynie. Siemię posiada wysoką zawartość tych nienasyconych kwasów tłuszczowych, które usuwają nadmiar tzw. złego cholesterolu z organizmu. Siemię jest również bogate w łatwo przyswajalne białka, a szczególnie w egzogenne. Ponadto jest wyjątkowo bogate w tzw. fitohormony, a przez to zalecane jako środek wspomagający w profilaktyce nowotworowej. Siemię spożywane jest również w celu zwiększenia wilgotności śluzówki, stosowane przy suchym kaszlu, a także wspomagająco przez osoby forsownie używające swojego głosu (np. śpiewacy). Prażone siemię lniane stosowane było, zwłaszcza w okresie postu, do okraszania ziemniaków.

Gość Nineq
i jeszcze : Nasiona lnu zwyczajnego popularnie nazywane siemieniem lnianym są niedocenianym produktem żywnościowym, który ma niezwykłą wartość odżywczą a także właściwości lecznicze. Działają one osłaniająco i regenerujaco na błonę przewodu pokarmowego i dlatego też od niepamiętnych czasów są stosowane w stanach zapalnych przewodu pokarmowego jak również w chorobie wrzodowej zarówno żołądka, jak i dwunastnicy. Obecnie istnieje szereg znakomitych leków, które likwidują wymienione choroby. Niemniej jednak, siemię lniane jako czynnik wspomagający terapię ciągle jest stosowane.

Z tym sokiem z marchwi to radzę uważać,duża zawartość witaminy A może uszkodzić wątrobę:) Co do postu reklamującego masażer i krem.Nie dajcie się zwariować,masaż rozbija grudki tłuszczu i limfy a czym będziecie się smarowały to raczej mniej ważne.