Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Splath

przepisy z błonnikiem

Polecane posty

Mam propozycję - kto ma jakiś ciekawy pomysł na potrawę z błonnikiem w proszku niech się podzieli z resztą :) (Błonnik pomaga w odchudzaniu i oczyszcza organizm) Mój przepis: •szklanka mąki •szklanka cukru •4 jajka •proszek do pieczenia •błonnik jabłkowy •łyżka octu Białka jajek ubijamy na sztywno. Żółtka mieszamy z octem, proszkiem do pieczenia i dwoma łyżeczkami błonnika jabłkowego. Następnie dodajemy masę do ubitych białek i przesiewamy mąką, delikatnie mieszając. Całość układamy na tortownicy. Pieczemy przez 30-40 minut. Ciasto ma delikatny świeży jabłkowy posmak.

Gość plepleple
moze sprobuj jakiegos naturalnego zrodla blonnika?? moze po prostu szarlotka, bo ma jablka albo zwykla kromka ciemnego chleba (jesli jestes na deicie to polecam schulstad fitness) i wystarczy. a nie jakies sztuczne formy blonnika sobie fundowac:)

Gość Skoro już...
... jesteśmy przy linkach, to ja podam jeszcze jeden: http://www.blonniknaturalny.pl/gotujemy.html 4 przepisy: na tartę z tuńczykiem i pieczarkami, na zupę cebulową, na barszczyk czerwony i sałatkę owocową. Wszystko oczywiście z dodatkiem błonnika:)

Ale błonnik w proszku to nie jest sztuczny błonnik tylko naturalny. Po prostu łatwiejszy do użycia :)

Gość muchołówka
Ze względu na temperaturę, proponowałabym błonnik kakaowy do własnoręcznie robionych lodów... Działa! Może niekoniecznie odchudzi, ale oczyści, dając przyjemność :)

Gość pjki
Jak to oczyści organizm? Po co w ogóle ten cały błonnik?

Gość buratino
Zatem... Błonnik działa wspomagająco, jeśli chodzi o metabolizm. Tłumacząc z polskiego na nasze: jest to takie coś, co sprawia, że wszystkie szkodliwe substancje zostają z naszego ciała usunięte = wydalone. Ponadto jedząc go, mamy szybsze wrażenie sytości, które długo się utrzymuje (ponieważ pęcznieje w żołądku). Dzięki temu mniej jemy, chudniemy, etc.

Gość pjki
Czyli taka kolejna tableteczka na odchudzanie :/

Gość buratino
Żadna tableteczka. Naturalny wspomagacz - nie, to złe słowo... O, może tak: Taki naturalny Kret do naszego zatkanego toksynami organizmu. :)

Gość pjki
Ale piszecie coś o dodawaniu proszku więc gdzie sen i gdzie natura?

Jaki piękny offtopic :) Może wróćmy do przepisów. Lody z błonnikiem? Na to bym nie wpadła :) Nawet mam w domu lody więc spróbuje w weekend :) Moja propozycja na dziś: - 1 szklanka chudego waniliowego jogurtu - 1/4 szklanki chudego mleka - 1/2 szklanki świeżych lub mrożonych truskawek - 1/2 dojrzałego banana - 1/2 szklanki pokruszonego lodu. - 1 łyżeczka błonnika jabłkowego z aronią Wszystko dokładnie zmiksować i cieszyć się orzeźwieniem

Gość gazetka
Makaron szpinak rozdrobniony czosnek zioła prowansalskie pół łyżeczki błonnika jabłkowego pieprz kolorowy ser pleśniowy Makaron ugotować Szpinak wrzucić na patelnie dolać trochę wody dosypać wszystkie przyprawy wycisnąć czosnek dodać pokrojony w kostkę ser pleśniowy. Ugotowany makaron połączyć z masą szpinakową. Jeść ze smakiem :)