Splath 0 Napisano Czerwiec 26, 2007 Mam propozycję - kto ma jakiś ciekawy pomysł na potrawę z błonnikiem w proszku niech się podzieli z resztą :) (Błonnik pomaga w odchudzaniu i oczyszcza organizm) Mój przepis: •szklanka mąki •szklanka cukru •4 jajka •proszek do pieczenia •błonnik jabłkowy •łyżka octu Białka jajek ubijamy na sztywno. Żółtka mieszamy z octem, proszkiem do pieczenia i dwoma łyżeczkami błonnika jabłkowego. Następnie dodajemy masę do ubitych białek i przesiewamy mąką, delikatnie mieszając. Całość układamy na tortownicy. Pieczemy przez 30-40 minut. Ciasto ma delikatny świeży jabłkowy posmak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość proszę bardzo Napisano Czerwiec 26, 2007 http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=718&w=63849914 http://gotowanie.onet.pl/27039,0,1,biszkopt_jablkowy_z_blonnikiem,ksiazka_przepis.html http://gotowanie.onet.pl/26980,0,1,pizza_z_feta_szpinakiem_i_blonnikiem,ksiazka_przepis.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość plepleple Napisano Czerwiec 26, 2007 moze sprobuj jakiegos naturalnego zrodla blonnika?? moze po prostu szarlotka, bo ma jablka albo zwykla kromka ciemnego chleba (jesli jestes na deicie to polecam schulstad fitness) i wystarczy. a nie jakies sztuczne formy blonnika sobie fundowac:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Skoro już... Napisano Czerwiec 26, 2007 ... jesteśmy przy linkach, to ja podam jeszcze jeden: http://www.blonniknaturalny.pl/gotujemy.html 4 przepisy: na tartę z tuńczykiem i pieczarkami, na zupę cebulową, na barszczyk czerwony i sałatkę owocową. Wszystko oczywiście z dodatkiem błonnika:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Splath 0 Napisano Czerwiec 26, 2007 Ale błonnik w proszku to nie jest sztuczny błonnik tylko naturalny. Po prostu łatwiejszy do użycia :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość muchołówka Napisano Czerwiec 28, 2007 Ze względu na temperaturę, proponowałabym błonnik kakaowy do własnoręcznie robionych lodów... Działa! Może niekoniecznie odchudzi, ale oczyści, dając przyjemność :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pjki Napisano Czerwiec 29, 2007 Jak to oczyści organizm? Po co w ogóle ten cały błonnik? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość buratino Napisano Czerwiec 29, 2007 Zatem... Błonnik działa wspomagająco, jeśli chodzi o metabolizm. Tłumacząc z polskiego na nasze: jest to takie coś, co sprawia, że wszystkie szkodliwe substancje zostają z naszego ciała usunięte = wydalone. Ponadto jedząc go, mamy szybsze wrażenie sytości, które długo się utrzymuje (ponieważ pęcznieje w żołądku). Dzięki temu mniej jemy, chudniemy, etc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pjki Napisano Czerwiec 29, 2007 Czyli taka kolejna tableteczka na odchudzanie :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość buratino Napisano Czerwiec 29, 2007 Żadna tableteczka. Naturalny wspomagacz - nie, to złe słowo... O, może tak: Taki naturalny Kret do naszego zatkanego toksynami organizmu. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pjki Napisano Czerwiec 29, 2007 Ale piszecie coś o dodawaniu proszku więc gdzie sen i gdzie natura? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość buratino Napisano Czerwiec 29, 2007 Oj, no pomidory tez możesz jeść w całości, jak jabłka, albo możesz pokroić, albo wycisnąć z nich sok... Błonnik również może przybierać różna postać. Poczytaj :) http://www.blonniknaturalny.pl/odchudzanie.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Splath 0 Napisano Czerwiec 29, 2007 Jaki piękny offtopic :) Może wróćmy do przepisów. Lody z błonnikiem? Na to bym nie wpadła :) Nawet mam w domu lody więc spróbuje w weekend :) Moja propozycja na dziś: - 1 szklanka chudego waniliowego jogurtu - 1/4 szklanki chudego mleka - 1/2 szklanki świeżych lub mrożonych truskawek - 1/2 dojrzałego banana - 1/2 szklanki pokruszonego lodu. - 1 łyżeczka błonnika jabłkowego z aronią Wszystko dokładnie zmiksować i cieszyć się orzeźwieniem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gazetka Napisano Czerwiec 30, 2007 Makaron szpinak rozdrobniony czosnek zioła prowansalskie pół łyżeczki błonnika jabłkowego pieprz kolorowy ser pleśniowy Makaron ugotować Szpinak wrzucić na patelnie dolać trochę wody dosypać wszystkie przyprawy wycisnąć czosnek dodać pokrojony w kostkę ser pleśniowy. Ugotowany makaron połączyć z masą szpinakową. Jeść ze smakiem :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach