Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amatorka . . .. . .. . . .. ..

CO SĄDZICIE O ...

Polecane posty

Gość amatorka . . .. . .. . . .. ..

Aparacie fotograficznym Pentax Optio S50? Moja koleżanka ma taki od dwóch lat i sprawuje się nienagannie, tzn. żadnych przykrych niespodzianek, psucia się, itd. Jakość zdjęć też jest całkiem niezła, jak na moje (amatorskie wprawdzie) oko - na pewno są lepsze aparaty, ale tak dla kompletnego laika chyba wystarczy? Co o tym myślicie?

Gość napiszta coś ludzie kochani
:)

Gość napiszta coś ludzie kochani
:(

Gość niezła laska z ortopedycznego
ja mysle,ze najlepiej jak pojdziesz do sklepu z aparatami i zeby Ci sprzedawca(ale taki profesjonalny:) ) doradzil:) W koncu od czegos tam są:)

Gość amatorka ... ... . ....... ...
wiem, że tak by było najlepiej i niepotrzebnie Wam głowy zawracam :( problem w tym, że ja jestem WYJĄTKOWO CIEMNA i sprzedawca wciśnie mi byle co, bo ja nic z jego wywodów nie zrozumiem :( dlatego liczyłam na Wasze opinie ...

Gość elrocho
Nie wiem czy jestem autorytatywny w tej dziedzinie, ale robię zdjęcia od 8 lat a cyfrowo od 5. Proszę podaj przedział cenowy to znajdę ofertę dla ciebie >:)

o, dziękuję :) w zasadzie cena nie gra roli, napaliłam się na wymieniony przeze mnie model, bo jest ładny (jak to baba :D), moja koleżanka ma taki i może mnie nauczyć obsługi, no i jej działa bez zarzutu :)

Gość elrocho
No to widzę, że prawie jesteś zdecydowana. Z tego co poczytałem o tym aparacie to ma kilka zalet: -używa zwykłych baterii AA (popularne paluszki) To się przydaje jak gdzieś wyjeżdżasz i kończą Ci się baterie nie musisz ładować tylko idziesz do kiosku i kupujesz. - i nie potrzebuje oprogramowania, żeby ściągnąć zdjęcia do komputera To natomiast jest ogromnie przydatne jeśli robisz komuś zdjęcia i chcesz mu szybko zgrać na jego kompa. Wady - bardzo słaba lampa błyskowa ohyda -bardzo wolny autofokus, nie ma nic bardziej irytującego jak chcesz szybko zrobić zdjęcie jakiejś scenie z tu aparat tylko kręci obiektywem w te i s powrotem coś co odradzam wszystkim mały i lekki aparat Musisz wiedzieć co chcesz fotografować. jakiego rodzaju będziesz robić zdjęcia : reporterskie? widoki? imprezy ? a może jakieś portrety znajomych, jak możesz napisz coś o tym . -

takie zwyczajne, typu ja i kumpele na imprezie, pamiątki z wycieczek - ja pod pomnikiem, jakiś kościół, itp. :) nic wymagającego :)

Gość elrocho
Nie był bym sobą gdybym nie odradził Ci innej firmy. Jedyna słuszna firma które robi aparaty to Canon. Nie ma co się martwi one wszystkie mają podobną obsługę więc koleżanka i tak Tobie pokaże jak się nim posługiwać ale ja polecam tobie ten http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/104343_techniczne Jest trochę cięższy (zaleta) ma dobrą lampę, szybki procesor, i matrycę i większy zakres czułości ISO 80-800. Jeśli mogę pomóc to polecam ten.:)

Gość tylko Olympus

Gość amatorka . .. .. ..... .......
elrocho - dziękuję Ci serdecznie !!! 🌻 🌻 🌻

Gość elrocho
Mam nadzieje, że pomogłem a nie namieszałem Ci w głowie.:)

Gość amatorka . . . ..... . . ....
pomogłeś :) buziak :)

Gość Ollly
Poszukaj w necie wiecej informacji ale raczej polecam olympusy. porownaj sobie modele na ceneo