Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amama mamama

4-latek

Polecane posty

Gość amama mamama

słuchajcie kobiety co ja mam robić gdy mój 4-letni syn jedynak podczas zabawy z innymi dziecmi zabiera im zabawki ( nie z wszystkimi)

Gość a co ty możesz zrobić
niech te inne dzieciaki też nauczą się walczyć o swoje i kropka.

Gość dokup
mu braciszka

wychodzi na to, że masz rozpieszczonego , samolubnego jedynaka :O :O ale parę klapsów w tyłek może pomoże 🖐️

Gość amama mamama
czyto zachowanie jest charakterystyczne dl ajego wieku? bo właśńie są dwie postawy albo dobrze ze walczy o swoje prawa ale tez nie chce zeby był egoisą

Gość amama mamama
teoria ty mi jednak nie pomogłaś nie sądze abym go tak rozpieściła bo z niektórymi dziećmi się fajnie bawi

ja myślę, że sprawdza na ile może sobie pozwolić :) jak jedno czy drugie dziecko zacznie walczyć o swoje, to może mu przejdzie :) wydaje mi się, że powinnaś tłumaczyć mu, że jak chce czyjąś zabawkę, to musi się zapytać :)

Witaj ja też mam 4-latka myśle że to jest przejściowe. Mój też tak miał teraz sie dzieli ale jak ma swoja ulubioną to nie da nikomu, a ja nie ingieruje. Nie przejmuj sie 4-latek poradzi sobie już to nie jest takie malutkie..

Gość po co bic.....
moze lepej byc konsekwentnym:) jak tylko zabiera cos innemu dziecku powiedz grzecznie zeby oddal jesli raz nie poslucha nastepnym razem wez go z piaskownicy i tak za kazdym razem gdy nie bedzie reagowal na to o co go prosisz:) zobaczy ze nie ustepujesz i zrozumie:) jak moj dwulatek nie slucha co do niego mowie i np. krzyczy bo zabawka nie jedzie tak jak chce to mu tlumacze a potem jak odprawia histerie to stanowczo zabieram zabawke i mowie mu ze teraz ma powod do placzu :( i jak sie uspokoi to dam mu autko ....