Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ola.167

TETRALYSAL A WŁOSY

Polecane posty

Przyjmuję ten antybiotyk od 6 miesiecy i spośród wielu skutków ubocznych jakie zaobserwowałam, to właśnie problemy z włosami. Za tydzień kończe Tetralysal, ale nie wiem jak uratowac włosy. Nigdy tak nie wyglądały. Sa szorstkie, brzydkie, nie układaja się. Przyjmuje witaminy, piję Vitax ze skrzypem i pokrzywą, cynkiem od 2 miesięcy. Dosyć długo używałam Waxa i nic. Tak się zastanawiam czy je obciać, czy jest jednak coś co je zregeneruje?

Gość Dziewczęca
też dostałam to od dermatologa i miałam brać kilka miesięcy. Tego samego dnia miałam wizytę i ginekologa i pani doktor złapała się za głowę, żeby tak długo stosować antybiotyk. Dała mi kilka recept clotrimazolum (na grzybka w pochwie), żeby brać profilaktycznie, cały czas łykać osłony na zołądek i jogurciki pić. W efekcie... nie wzięłam ani jednej tabletki tego antybiotyku. Zdecydowałam, że nie będę świnką doświadczalna swojej dermatolog. Od roku zrezygnowałam z kosmeyków antytrądzikowych i używam tlyko nawilżających dermokosmetykó... i nigdy nie miałam tak ładnej cery. Nie odpowiedziałam na rwoje pytanie, ale może ktoś kto chce się zdecydować na taką kurację, przemyśli. Powodzenia, dermatolog może Ci na włosy też cos przepisać, jakieś płukanki ziołowe, które w aptece robią farmaceuci, kosztuje to ok 5 zł. Mysle, że matowe włosy po tak długiej kuracji to efekt wyjałowienia organizmu. I szczerze mówiąc włosy to byłaby ostatnia rzecz, którą bym się martwiła (wyjałowioy przewód pokarmowy!!).

Ja przez cały czas brałam Trilac + Lacibios Femine,a ostatnio Lactovaginal.Mam problemy ginekologiczne, laryngologiczne, biegunki, problemy z przewodem pokarmowym, oczami i włosami. Kończe już za tydzień. Lecze się juz u tylu lekarzy, mam dość. A może mógłby sam farmecueta wypisac taką płukankę? Do dermatologa już nie ide w najbliższym czasie. Poza tym lecze sie teraz u ginekologa i laryngologa i to też dużo kosztuje. Jestem osłabiona, już nie wiem co robić

Przyjmuje ten antybiotyk i też mam problemy z włosami. Co polecacie, bo zostało jeszcze 2 miesiące kuracji, a nie chce zeby ich stan jeszcze sie pogorszyl...