Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

guzus

czerwone krostki

Polecane posty

niech mi kotos doradzi moja mala ma dopiero trzy tygodnie i od kilku dni ma jakies czerwone krostki tylko na buzi,zauwazylam ze jak sie denerwuje to robi sie ich coraz wiecej,bylismy z tym w przychodni i przepisali nam jakas masc ,ktora w aptece robili wlasnorecznie.w sklad w to wchodza rozne skladniki np;rywanol-ziucioxydoti-talci-veneti-glicerini.A.G caltis ,co to moze byc z wysypka i czy ta masc pomoze naszej malej.nich nam ktos pomoze .dzieki

Mojemu dziecku tak sie zaczela skaza bialkowa. Tez bylam u lekarza. Pani doktor winy szukala w proszku w jakim pierzemy, kosmetykach... Dopiero sie domyslila jak mial juz szorstkie raczki i nozki(objaw skazy na 100%) W tej chwili ma azs. Radze udac sie do jakiegos dobrego lekarza bo te wszystkie masci moga nawet dziecku zaszkodzic. Pozdrawiam

Dziekuje Pani bardzo .mam jeszcze do pani pytanko tylko nasza zuzia niema jeszcze szorstkich raczek ani nuzek

Bo jest malenka, u nas tez sie tak zaczelo... A dopiero po jakis 2 miesiacach okazalo sie ze to skaza. Jeszce jakies pytanie?;)

U mojego synka te krostki przerodzily sie w azs a dokladniej to bylo jeszce gorzej, bo zrobily sie takie liszajki. Skaza to raczej powazne, ale nie wiem czym mama Zuzi(chyba dobrze pamietam) Ja karmi, jesli piersia musia odstawic nabial, jesli butla musicie isc do lekarza zeby dala jakies mleczko dla alergikow. Powodzenia

Gość kama78
No cóż, pewnie skaza. Ale też może uczulenie na orzechy, czekoladę itp. Bo to też przekleństwo dla maluszka, choć raj dla naszego podniebienia. Poza tym u mojego dziecka tak objawiało się też uczulenie na koperek, który miał pomagać na uczulenia. Skaza zaczęła się (nie pamiętam czy piszę w dobrej kolejnośći, wybacz) od: szorstkich policzków, przetarć za uszkami, potem chyba były pękająca skórka pod kolankami i w zgięciach łokci, wysypka na brzuszku, nózki, rączki, na koniec dłonie i pod oczkami. Wystarczy odrobina nabiału i już plamki, zaczerwienienia, szorstka skóra. Potem to ma przejść w alergię wziewną ponoć, więc pilnuję jak się da, ale nie wszystko da się przewidzieć, gdy dziecko samo sięga po jedzienie. Na S.O.S gdy robi się coraz gorzej i nie można szybko pomóc, polecam maść ELOCOM. (to chyba sterydowa, działa cuda). Tylko bardzo sporadycznie i naprawdę w minimalnych ilościach smarować na zaognione miejsca. Powodzenia.