Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gratuluje ...

Ktoś tu zna j.holenderski ???

Polecane posty

Gość gratuluje ...

No nie mogę za nić znaleźć w Internecie słownika polsko-holenderskiego :( Może ktoś mi powiedzieć co oznaczają te wyrazy :) Ervaring: Woonplaats: Leeftijd: Opperman bouwbedrijf Emmen 18 jaar Poolse tuinbouw medewerkers Pijnacker Div. Poolse tuinbouw medewerkers Klazienaveen Div. Medewerksters tuinbouw (parttime) Pijacker Div.

A prosze bardzo: Doswiadczenie; miejsce zamieszkania; wiek Firma budownicza Emmen 18 lat Polscy pracownicy w ogrodnictwie Pijnacker (nazwa miejscowosci) Polscy pracownicy w ogrodnictwie (pol etatu) Klazienaveen (nazwa miejscowosci) Pracownicy w ogrodnictwie (pol etatu) Pijnacker (nazwa miejscowowsci)

Gość
snoepje a gdzie Ty mieszkasz??

Gość
ooo to daleko ode mnie

Gość gratuluje ...
Bardzo dziękuję za pomoc 🌼

Gość
34 km od Eindhoven

Gość
male miasteczko Asten

Hmmmm, czy ja wiem czy az tak daleko? Z Warszawy do Krakowa jest jeszcze dalej ;) a co tu w ogole porabiasz?

Gość
tu to znaczy gdzie??? a Asten???? mieszkam , juz 4 lata :)

dosc dlugo, a co tu w ogole porabiasz???? ja mieszkam od okolo 5 lat w Holandii

Gość
w skrocie :mieszkamy w trojke (ja , moj syn i moj partner), ucze sie w szkole wieczorowej , za dnia pracuje (narazie na czarno bo mi tak wygodniej poki maly w podstawowce jest)

Ja tez pracuje, ale na szczescie na bialo...podoba Ci sie tutaj w Holandii??? Masz wielu znajomych? Nauczylas sie juz Holenderskiego???

Gość
czuje sie tutaj jak u siebie w domu :) zwiazek kwitnie :) znajomi sa , moze nie jakas ogromna liczba ale kilkanascie konkretnych osob , jezyk znam na tyle dobrze , ze daje sobie rade w szkole wieczorowej ( ksiegowosci mi sie zachcialo:O) i byle do listopada , a potem po Nowym Roku moze rozgladne sie za prace na pol etatu chociaz , ale szczerze , to nie chce mi sie az tak bardzo , na czarno pracujac jest mi tez dobrze

Bardzo dobrze ze sie ksztalcisz!!!! Pozniej moze znajdziesz fajna prace:)a dlaczego akurat holandia a nie np UK, czy Dania

Gość
bo tu poznalam moje szczescie , przypadkiem na wakacjach jak bylam razem z synkiem u mojej mamy :) no i jestesmy tutaj :) a ty ????? dlaczego Holandia????