red_woman 0 Napisano Czerwiec 27, 2007 Chciałam się dowiedzieć na czym polega i jak wygląda cytologia? czy przy zwykłym badaniu lekarz może ja wykonac czy trzeba jakies skierowanie czy cos? z góry dziękuje za odpowiedz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Nadiya26l Napisano Czerwiec 27, 2007 Witam.Idziesz do ginekologa i poprosisz go jesli sam ci nie zaproponuje cytologi polega na tym ze wkłada taka jakby patyczek do uszów pobiera wewnatrz wydzieline i daje na badania po tyg. mysle bedziesz miała wyniki które nawet tel. mozesz dowiedziec sie :1 grupa wyniki znaczy bardzo dobrze 2.stopien znaczy ze tez nie ma powodu do nie pokoju tez jest dobrze 3.stopien ze badanie bedziesz musiała ponownic jak lekarz zaleci dalej (sama dawno nie robiłam i dokładnie nie pamietam) a w 4.stopniu jest mozliwe ze masz nowotwór szyjki macicy,i oczewiscie szereg badan potem ale spokojnie .A samo badanie nic nie boli .Zycze powodzenia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
red_woman 0 Napisano Czerwiec 27, 2007 slicznie dziekuje :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Nadiya26l Napisano Czerwiec 27, 2007 A nie ma sprawy ,jesli masz jeszcze jakies pytania to pytaj chetnie odpowiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach