Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nivea dove etc.

skutki uboczne używania antyperspirantów?

Polecane posty

Gość nivea dove etc.

Czy przez używanie antyper...mogą pojawić się jakieś dolegliwości?Nie chodzi mi o uczulenia itp. ale o np.małe guzki pod pachami w dodatku bolące,albo coś innego.Dziękuję za mądre wypowiedzi 🌼

Gość guzki mogą sie pojawić
jak najbardziej antyperspiranty są skuteczne bo zatykaja pory, może się zdarzyc, że któryś z porów przytka sie na tyle mocno, że zacznie się w nim zbierać wydzielina, może dojść do nadkażenia i bolesny guzek gotowy dlatego warto raz na jakis czas zrobić sobie przerwę stosując zwykły dezodorant, a juz na pewno nie uzywac antyperspirantu na noc

Gość nivea dove etc.
dziękuje:) czyli na jakis czas odstawic antper... Mam nadzieję,ze te guzki to nic strasznego?!

To chyba zalezy u kogo,bo np poce sie niesamowicie i nie wyobrazam sobie dnia bez antyperspirantu.I tak juz jest ho ho.... 3 lata bite.I nic mi nie dolega :) A nawet na noc nieraz uzywam specjalnego preparatu hamujacego pocenie bo zwykly antyperspirant nie wystarcza.A jesli sie boisz to uwazam,ze jak codziennie zmyjesz mydelkiem ladnie te pozostalosci po antyperspirancie to nie masz sie raczej czego obawiac

Gość ililianna
ja też miałam guzki pod pachami, pokazałam je lekarzowi, który od razu skierował mnie na usg i mocno nastraszył, na szczęście to nie było nic groźnego, ale mogło być, bo jak mówił lekarz coraz częściej zdarzają się takie przypadki po ich używaniu. Teraz już nie używam antyperspirantów bo wiem jakie mogą mieć konsekwencje dla zdrowia. Żeby się nie pocić przemywam pod pachami naparami różnych ziół (czasem rumianek, czasem szałwia czy mięta) i jest ok. Nie warto ryzykować zdrowiem

Gość surea
co wobec tego mozna powiedziec o antidralu, ktory chyba praktycznie zapobiega poceniu sie... Czy macie jakies informacje na ten temat? Chciałam sobie kupić, ale ciagle mi sie wydaje ze skoro to jest tak silny srodek, to pewnie ma jakies powazne skutki uboczne:(

Gość a nie lepiej
zaopatrzyc sie w cos jak np. deo krysztal? nie zatyka porow i nie pocicie sie jak swinki( nie smierdzi pot) tylko jesli juzwydostaje sie woda, skora musi przeciez jakos oddychac, i trzeba jeszcze zwrocic uwage ze golimy sie pod pachami i po tym nakladamy antyperspirant...a to juz w ogole dla co delikatniejszych jest totalna masakra...

Ja w ogole za bardzo nie moge. Wiec jak z domu nie wychodze na dlugo (czyli mam mozliwosc czestego prysznica) to w ogole nie uzywam. Swedzi, piecze, a glupio sie tak pod pachami drapac :D

Gość jaki jest
najlepszy antperspirant,delikatny,skuteczny,który można długo stosować???

Gość ililiana
jeszcze chciałabym dodać, że kiedy stosowałam antyperspiranty to po prostu musiałam ich używać, bo jak zapomniałam to okropnie się pociłam, a teraz po pół roku bez nich nie pocę się już tak mocno. Nawet jak jest bardzo gorąco. Myślę że skóra była przyzwyczajona do ich stosowania i stąd te mocne pocenie. Teraz jak rano wezmę prysznic to cały dzień nie mam nawet plamki pod pachami. I to niezależnie czy przemyje jakimś naparem czy nie.

Gość zuzia nie duża
pocenie to nie jest kwestia przyzwyczajenia skóry do tego czy owego

Gość kidys czytałam
ze antyperspiranty uznawane sa jako jedna z przyczyn raka węzłów chłonnych- jakiś ich składnik przenika do organizmu i się kumuluje dlatego antidralu uzywam naprawde sporadycznie

Gość Balbina 85
n ie straszcie mnie! też codziennie używam anty :-(

Gość ryszarda_Prawdziwa
Mojej mamie się to zdarzyło - zatkał jej się gruczoł czy coś takiego, miała bolącą kulkę pod pachą.

Gość kiedys czytałam
ja nie strasze, sama przeciez choć żadko ale używam, napewno nie u wszystkich, tak jak nie wszyscy palacze dostana raka krtani czy płuc, ale ryzyko minimalne jest, dlatego lepiej uzywac trzeba z rozsądkiem :)

SUREA-Przeczytaj moj wpis-pare pięter wyzej heh.I to wlasnie o Antidral mi chodzi,ze uzywam go na noc.Oczywiscie nie codziennie,bo juz nie mam takiej potrzeby,poniewaz wiekszosc czasu spedzam w domu i nie poce sie tak strasznie,ale prawde mowiac nigdy nic zlego nie dzialo sie z moiimi pachami z powodu antyperspirantow...

Gość pilotnica
do czasu..............

Gość TruthONLY
Antyperspiranty nie sa szkodliwe, a juz napewno nie powoduja raka czy nowotworow. Badano ich dzialanie i wykluczono takie dzialanie

Gość basia54
A jednak ... Uzywalam wiele lat, az do momentu jak zaczely pojawiać się bardzo bolesne guzki. Odstawilam antyperspiranty. Moje ogromne uderzenia gorąca w dzien i w nocy ustapily w 90 procentach. Od miesiąca nie mam problemów z nadmiernym poceniem, stosuje bądź zwykle dezodoranty lub poastry cytryny. Czy stan mój się zmienil po odstawienia antyperspirantow ? Nie wiem.

Gość gość432
Każda chemia wprowadzana do naszego ciała pozostawia skutki uboczne. Nawet malutka tabletka, potrafi bardzo wiele. Każdy antyperspiran zawiera chlorek aluminium lub cos tam srebra...

Gość gość432
Ja urzywam Electro Antiperspirant i jestem zadowolony. Nie ma zadnych skotkow ubocznych

Gość Hmmm

Poza dysleksja...