Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIKI..

18TYDZIEN CIAZY.....ZAJZYJCIE

Polecane posty

Ola, chciałam żebyś wiedziała, ze skurcze nie są stanem fizjologicznym, ale nie muszą od razu oznaczać, ze skończy się to źle tak jak u mnie i na pewno wielu, wielu innych dziewczyn jeśli twój gin nie widział nic bezpośredni zagrażającego Dziecku - wierz mu i dbaj o Was :) a będzie dobrze - ja urodziłam trzy dni przed wyznaczonym terminem (teraz mój Syn ma już 14 mcy :) i codziennie wieczór pije wodę podczas kapieli :o , maże stolik jedzeniem, rozrabia i kazdym swoim uśmiechem pokazuje, ze warto wierzyć , ze na świecie są cuda :D) jestem zatem dowodem na to, ze wszystko może być ok

Gość OLA55
GRATULUJE CI SYNKA! I ZYCZE WAM DUZO ZDROWKA I USMIECHU A JA PEWNIE JESZCZE NIE RAZ COS NAPISZE O COS ZAPYTAM ZE LZAMI W OCZACH BARDZO CI DZIEKUJE ZA WSZYSTKO I LICZE NA TO ZE BEDZIESZ TU ZAGLADALA I DZIELILA SIE Z NAMI SWOIMI DOSWIADCZENIAMI, RADOSCIAMI .ZYCZE MILYCH SNOW PS.PEWNIE JUTRO ZNOWU TU BEDE MAM TYLKO NADZIEJE ZE NIE BEDE ZNOWU PTAC O TO SAMO - JEST DUZA POPRAWA.JESZCZE RAZ DZIEKUJE ZA WSPARCIE

Gość ola55
to znowu ja,tym razem moje pytanie dotyczy wydzieliny z pochwy ktora towarzyszy mi praktycznie cala ciaze do tej pory byla przezroczysta a od paru dni od czasu kiedy pojawily sie skurcze i zaczelam brac luteine dopochwowa jest biala czy to notrmalne

Gość ciekawa27
dziwczyny mam pytanie w ktorym miesiącu ciązy lekarz moze stwierdzic płec dziecka???

Gość mamuska18
czesc dziewczyny ja jestem w 18-tygodniu i juz powoli cos w moim brzuszku cos sie dzieje tez sie balam pare dni temu ze jest cos nie tak ale warto poczekac. teraz gdy powoli cos sie u mnie brzuszku rusza to mam w nocy problemy,.pozdrawiam

Gość mamuska18
jezeli chcesz byc pewna co juz masz to dowiesz sie w 20tygodniu

a ja jestem w 26 tyg i na ruchy czekalam bardzo dlugo tez sie zamartwialam tylko ze u mnie dziecko jest troche mniejsze i to moze bylo przyczyna i moja gin mnie ochrzaniala ze jem za malo ( ogolnie to nie jadam miesa a na ryby w ciazy jakos nie mam ochoty najchetniej jem nabialy) ole od niedawna zaczelam jesc wiecej miesa i od tej pory czuje ruchy :) a jak usiade lub sie poloze to brzuszek sobie ladnie sie rusza :)

Ja tez jestem w 18 tygodniu i nie czuję ruchów. To jest moja pierwsza ciąża. Nie ma to nic wspólnego z wagą, tylko tak po prostu jest. Mam koleżankę w 23 tyg i jeszcze nie czuje , a wszystko jest z Nia i dzieckiem w porządku.

Dziewczyny ja jestem dopiero w 9 tygodniu ciąży , a brzuszek już mam dość duży. Spodni już nie dopnę. Zastanawiam się dlaczego tak szybko rośnie. Pierwsze usg mam za 2 tygodnie , wiec się mam nadzieje dowiem. Już się nie mogę doczekać - czy któraś tak miała? Brzuch jest osadzony bardzo niziutko. Gdzies w ktoryms poscie wyczytalam w wypowiedzi jednej z kolezanek , ze polozna przepisala jej nospe na bole brzucha , ale ona sie martwi bo w ulotce nie widzi takiego wskazania i uwaza , ze cos grozi jej dziecku , a wiec kolezanko!: NOSPA JEST LEKIEM ROZKURCZOWYM I NAJBEZPIECZNIEJSZYM W CIĄŻY. JEŚLI MASZ BÓLE BRZUCHA TO WIDOCZNIE SA SPOWODOWANE SKURCZAMI I DLATEGO WŁAŚNIE NOSPA. - nie masz sie czym martwic , mi lekarz w poprzedniej ciazy przepisywal NOSPE , bo mialam silne parcie na pecherz , co rowniez jest spowodowane skorczami , miednica sie ciagle rozciaga , czemu towarzysza skorcze , a nospa jest lekiem (jeszcze raz) ROZKURCZOWYM.

Ja zaczęłam nosić spodnie ciązowe dopiero jakieś 2 tyg. temu, a jestem w 33 TC. Ruchy czułam około 16 TC.

Gość behehehee
Mamuśka18, odgrzebałaś topik sprzed roku i odpowiadasz lasce, ktora ma już dziecię chodzące :p

Gość eeedusiek
ja jestem w 18tyg ciazy i ruchy czuje od kilku dni, a wlasciwie czulam...bo wczoraj nic i dzis tez jeszcze nic...ale mam nadzieje ze to dlatego ze to pierwsza ciaza i jeszcze wczesnie wiec moze dzidzia gdzies z tylu sie ukryla i tam wariuje.