Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gwene

Masz problem z pazurkami -postaram sie pomóc.

Polecane posty

Gość tipsy000
Czecs.Doradz mi prosze jaki klej do tipsow jest dobry?bo jestem kompletnym laikiem w tym temacie.I gdzie go mozna kupic?W specjalistycznym sklepie, na allegro czy moze w dobrze zaopatrzonej drogerii?Dodam ze klej ma byc mega mocny. Pozdrawiam.

Gość co na łamanie
mam bardzo kruche, delikatne, ciągle się łamią.Może coś doradzisz.Z góry dzięki.

Gość co na
słabe paznokcie!!!!!!!!!

Gość autorka uciekla
moze ja pomoge:) 1) jezeli chodzi o klej do tipsow to moge polecic klej firmy IBD, NAILS COMPANY,lub TOP choice.Dostepne w hurtowniach kosmetycznych zajmujacych sie sprzedaza produktow do uzytku profesjonalnego. zaznacze,ze dobrze tzrymajace sie tipsy (czy zelowe czy akrylowe) to przedewsyztskim dobrej jakosci material wykonania i staranna,PROFESJONALNA robota 2)na slabe,lamliwe paznokcie polece odzywke wapniowa do paznokci,wszelkiego rodzaju utwardzacze,witaminowe odzywki,kremy do rak i paznokci,uzywanie rekawiczek gumowych przy pracach domowych (by nie oslabiach ich jeszcze bardziej),"kapiele" dloni w cieplej oliwie z dodatkiem cytryny.

Witaj. Przetestowałam już całą masę klei do tipsów ,ale najlepszy jest firmy Bass Cosmetics.Kosztuje 12 zł za 9 ml i ze dwa dni temu widziałam go na allegro. Pozdrawiam

Co do kruchych i łamli9wych paznokci to zalecałabym odżywki firmy Nailtek(dostępne na allegro dużo taniej niż w salonach),zestaw witamin.Natomiast gdy wykonujesz sobie maniciure polecam zamiast obcinania paznokci skrócenie ich pilnikiem ,nadanie kształtu w tzw.kwadrat(zmniejsza ryzyko pęknięcia płytki)następnie na sam koniec wyrównać wolny brzeg paznokcia pilnikiem szklanym w jednym kierunku.Gdyby kłopoty dalej się pojawiały zalecam utwardzenie naturałnej płytki jedwabiem lub akrylem. Pozdrawiam

Gość prosze o rade
A cos z domowych metod wzmocnienia rozdwajajacych sie paznokci....

Gość wysokie obcasy26
a ja do kruchych paznokci polecilabym rowniez zaczac lykac odpowiednie witaminki by od srodka je wzmocnic:)

Gość bzykk
ja tez bym prosiła o doradzenie domowych sposobów na wzmocnenie paznokci chodziłam nawet do dermatologa i pytałam sie co może mi pomóc kazała mi łykac witaminy i powiedziała że efekty beda widoczne dopiero po pół roku i co i nic łykałam różne witaminy każde po ponad pół roku i nic nadal sie lamią i rozdwajają a chciałabym troszkę zapuścić to te co mam to niezbyt estetycznie wygląda mam tez problem z pazurkami u stóp są popekane dermatolog tez zapisała mi jakieś robione mazidło i tez mi nic nie pomaga pazurki mają taki żółtawy odcień będę wdzięczna

Gość Żelkowa Panna
Mam położony żel na swoich paznokciach, niestety najprawdopodobniej nie dam rady ich uzupełnić. Prosiłabym o radę, jak mogę sama usunąć ten żel, ponieważ, mam już dość duże "odrosty" ;) Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam.