Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wieeeeeeelki problem

BLIZNY-Diury na twarzy po trądziku

Polecane posty

Gość wieeeeeeelki problem

Bardzo proszę o pomoc, rady-mam okropne blizny-właściwie dziury na twarzy po trądziku. Od pół roku stosuję Cepan, ale to wcale nie pomaga i nie widze różnicy. Codziennie uzywam podkładu, zeby blizny nie byly widoczne, ale i tak je widac. Słyszałam, ze mikrodembazja??? pomaga. na czym to polega i czy rzeczywiscie pomaga? POMOCY!!!

Gość eveli19
witaj mikrodermabrazja rzeczywiscie pomaga na blizny po tradziku polega ona na scieraniu wierzchnich warstw naskorka az do pozadanego poziomu,zabieg jest bezbolesny i trwa krotko.Mozesz jeszcze sprobowac innych preparatow np.Tointex pozdrawiam

Gość a powiem mi ktos cc
jak drogi jest zabier mikrodembrazji? i we wrocku gdzie najlepiej ah i czy to ma znaczenie ze w okresie letnim bym chciala robic

Witam. Mikrodermabrazja to mechaniczne zluszczenie wierzchniej warstwy naskorka krysztalkami korundu w polaczeniu z masazem prozniowym. Sa to takie jakby rolki, ktore zasysaja i masuja skore. Pobudza to skore do produkcji kolagenu, odnowy komorek. Na blizny potradzikowe polecam peelingi kwasami owocowymi (AHA i BHA), ktore rowniez pobudzaja naskorek do odnowy, te \"dziurki\" po bliznach za zastepowane przez nowe komorki, a ta wyzsza warstwa skory zostaje zluszczona.Lekkie peelingi wykonuje sie w gabinetach, silniejsze juz u lekarza. Pozdrawiam