Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olive juice

domowy sposob na bol gardla

Polecane posty

Gość mnie pomogła kiedyś bardzo
mudra

Gość klasa
sól z wodai plukac, amol z cukrem

Gość seminia
ja po raz drugi zastosowałam pieprzna kuracje ktora bardzo mi pomogła-zalewam mielony czarny pieprz wrzatkiem i staram sie łuyzeczka pic taki pieprzny ukrop:-)

Gość klasa
szklanke wody i 2lyzki soli i plukac

tu jest ta mudra, ćwiczyłam ją kiedy byłam chora na zapalenie krtani i straciłam głos całkowicie, bardzo pomogło mi poniższe ćwiczenie, chociaż to "trochę " śmieszny i kontrowersyjny sposób ;) Mudra Muszli ( wpływa leczniczo na wszelkie dolegliwości w obrębie gardła, tylko minusem tej metody jest posiadanie dużej cierpliwości, samozaparcia i czasu ) : http://www.fit.pl/akademiawellness/mudry,45,6,6,648,658,662,0,0.html

Moze to sie wydła glupie i bezsensowne, ale mi pomaga.Przyloz do szyji skarpetke(taka, w ktorej troszke pochodzilas, ale nie tydzien i niech nikt nie robi glupich zartow) i owin szyje szalikiem.Posiedz tak z godzine, dwie i zdejmij.Oczywiscie mozesz duzo dluzej.Wydaje sie to smieszne, ale naprawde dziala.Nie masz nic do stracenia.Mozesz tez pic herbate z cytryna i miodem

NunaSweet --> ło matko :D;) olive juice --> z takich domowych sposobów to możesz jeszcze ssać plasterek cytyny, albo goździki, działają bakteriobójczo i leczniczo

Tez slyszalam o skarpetce.Nigdy tego nie robilam, ale mojaja mama tak robi, tyle ze na cala noc i jej pomaga.

Gość majkuś
a mnie pomógł ocet i oliwa połączona w stosunku 1:1, takim diabelstwem płukałam gardło, Od tego czasu nie mam z nim problemów

dzieki za wszystkie wpisy wyplukalam przed chwila gardlo solanka (nie bylo to mile) i przeszlo uczucie pieczenia. co do skarpety to dzis zrobilam pranie i nie mam ani jednej brudnej, pech co? sprobuje possac cytryne, albo tez gozdziki... o metodzie Mudra Muszli zaraz poczytam jeszcze raz dzieki za dobre rady

Gość kkjuyyt
możesz też zaparzyć sobie szałwię -na stany zapalne gardła ...

Gość izzzzzzzzzzzzzz
Hej:) najlepsza jest cytryna z tym ze rozcieńczona z woda ,bo inaczej wysusza bardzo gardło.Robi sie mneij więcej tak pół szklanki chłodnej wody do tego cała wyciśnieta cytryna.Bez cukru!!!!! ani miodu.Chodzi o to aby zakwasić organizm.Wierz mi bardzo szybko Ci przejdzie.Pierwszy taki napój wydaje sie strasznie kwasny,ale za drugim razem kwasu już nie poczujesz.Ważne aby była to chłodna woda,najlepiej mineralka niegazowana.Tak leczy sie połowa moich znajomych,jak tylko coś zaczyna nas chwytać:)Pozdrawiam

niestety szalwi nie mam, parzylam natomiast zielona herbate, lipe, rumianek, plukalam gardlo i pilam herbatki ale nic nie pomoglo, trzeba na to czasu, a ja juz go nie mam :(

a znieczulające na ból to był taki lek w aptece, tabletki i w spraju, jak to się nazywało..

Gość ryba80
Na podrażnione i bolące gardło weź trochę miodu i masła na łyżkę i pozostaw do rozpuszczenia w ustach nie połykaj. Przynosi ulgę, polecam stary babciny sposób

Gość ryszarda_Prawdziwa
Płukanie szałwią albo wodą z solą.

Gość izzzzzzzzzzzzzz
Normalnie wypic wode z cytrynką,polecam z 3 razy na dzien :) Ale na serio pomaga.

Gość izzzzzzzzzzzzzz
To nie działa tylko na gardło,a na cały organizm.Ja jak miałam anginę i temperaturę,po dwoch dniach takich kilku napojów byłam zdrowa.

Gość Jarono
izzzzzzzzzzzzzz tylko że cytryna wbrew pozorom nie zakwasza a odkwasza bo jest zasadowa ale takie środowisko nie sprzyja rozwojowi bakterii i wirusów więc jak najbardziej jest polecana, kwasowe natomiast sprzyja chorobom.

Gość gość
propolis jest naturalnym antybiotykiem

Gość gość
płukanie wodą z solą albo drugie - b. skuteczne - płukanie wodą z jodyną. Tak 5 kropelek na pół szklanki