Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość djdkjf

facet w wojsku a ciaza

Polecane posty

Gość djdkjf

moj facet chce isc do wojska we wrzesniu, ja w tym czasie bede w 5 miesciacy ciazy....jak dziecko sie urodzi to on jeszce bedzie w wojsku pol roku , czy zwiazku z tym szybciej go wypuszcza do rezerwy, a jak nie to czy ja dostane jakis zasilek od wojska na dziecko ??? nie jestesmy malzenstwem...ja nie wiem czy w tym czasie bede miala prace bo umowe mam do listopada, wiecie cos na ten temat, czu wogole biora do woja facetow z dzieckim???

nie wiem jak teraz i czy jestescie malzenstwem ale kiedys jak rodzilam moja starsza core a maz byl w wojsku to dostawalismy tzw. rozlake, to 7 lat temu bylo jakies 700zl :P

Póki co twój facet jeszcze dziecka nie ma, nie jestescie małżeństwem więc może być problem. I do wojska raczej go wezmą (chociaż rozumiem , że chce iść na ochotnika ?) U mojego mężą służyli żonaci, dzieciaci i żadna z wyżej wymienionych przyczyn nie był napewno powodem do skrócenia służby. Pieniądze na dziecko z wojska są ale z tego co się orietuję ciężko je wyrwać :) oscylują właśnie w granicach 600-700 zł.

Gość ania777
Mój mąż jest żołnierzem zawodowym i z tego co wiem to żeby dotać jakieś pieniądze na dziecko od wojska to musi istnieć związek małżeński. Inaczej też jest w przypadku żołnierz zasadniczej służby zawodowej, rozumiem że twój mężczyzna będzie właśnie w takiej służbie. Wojsko da wam kasę na dziecko ale musicie być małżeństwem inaczej nie da rady.

Najlepiej będzie udać się do podległej jednostki WKU i się o wszystko wypytać, bo jak znam życie to co jednostka to inne przepisy a raczej ich interpretacja. A i tak w to co mówią nie wierzyłabym w 100 % . Oni zawsze trochę kolorują :) Gdybyście byli małżeństwem napewno sprawa byłaby łatwiejsza, odroczenia są napewno jeżeli mąż jest jedynym żywicielem rodziny, bądz ma niepełnosprawne dziecko wymagające opieki.

Gość djdkjf
nie chce zostac sama podczas ciazy...:( ale musi isc do wojska jak najszybciej , zeby pozniej bylo mu latwiej o prace i wyjazd za granice bez zadnych przeszkod....